SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Dolandırıcıları Ben Yakalattım''

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyonu üyesi Ali Osman Başkurt, bir süre önce kendisinin de aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin adını kullanarak dolandırıcılık yapan iki kardeşi, kendisi ve danışmanlarının yakalattığını söyledi.

BASIN TOPLANTISI..
AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve merkez ilçe başkanı Celal Ekici ile Mado Kafe'de basın toplantısı düzenleyen Malatya Milletvekili Ali Osman Başkurt, tarım alanında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

5 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile tarım sigortaları havuzuna don riski teminatının da alındığını bildiren Başkurt, şöyle konuştu:

"Bu en çok kayısı üreticilerini ilgilendiriyor. Çünkü, Malatya'nın dünyaca meşhur kayısısı zaman zaman don tehlikesi yaşar. Mesela, geçen yıl kayısı da 5 ilçede don yaşandı ve üreticilere ödemede prosedür uygulanması nedeniyle gerekli ödeme yapılamadı. Prosedürü yerine getirenlere 13 milyon YTL ödeme yapıldı. Bu rakam 15 milyon YTL'ye tamamlanacak. 5 ilçe düşünülürse yapılan ödeme az değil. Daha fazla yapmak isterdik ancak kanuni prosedürü yerine getirenlere ancak ödeme yapılabildi."

Başkurt, ürününün sigorta kaydını yaptıranın 5 Ocak'ta yayınlanan Resmi Gazete'deki Bakanlar Kurulu kararı nedeniyle bundan böyle don riski teminatına alındığını söyledi. Başkurt, ürünü dondan zarar görenlerin tarım sigortası havuzundan yararlanmasının önemini anlattı.

Hayvancılıkla ilgili 9 başlıkta yapılan desteklerle ilgili bilgi veren Başkurt, şöyle konuştu: "Önceki dönem Malatya'da 700 bin YTL destek yapılmış iken, 2003-2006 yılları arasında 20 kat artarak 14 milyon 600 bin YTL'ye çıkmıştır."

Başkurt, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) ödemeleriyle ilgili de şu bilgileri verdi: "Doğrudan Gelir Desteği uygulamasında 2001-2002 yılları arasında 56 milyon YTL, 2003 -2005 yılları arasında 107 milyon YTL ödeme yapıldı."

SAHTE MİLLETVEKİLLERİ
Bu arada, bir basın mensubunun sorusu üzerine Başkurt, kendisi ve 16 milletvekilinin adının kullanılıp dolandırıcılık yapılmasıyla ilgili açıklama da yaptı.

Geçen ay, Ankara'da aralarında kendi ismini de kullanarak vatandaşları dolandıran 2 kardeşi kendisinin yakalattığını söyleyen Ali Osman Başkurt, şöyle konuştu:

"Hiç kimsenin yapamadığını biz yaptık. Ben ve 16 milletvekilimizin adını kullanıp muhtarlar ve bazı vatandaşlardan maddi kazanç elde eden kişileri benim ve danışmanlarımın ilgisiyle yakattık. Bazen böyle talihsiz olaylar oluyor. İsmimizi kullanarak art niyetli insanların çıkar sağlamasına izin veremeyiz"

Başkurt yakalanan iki şahsı hiç tanımadığını, bu kişilerin bazı muhtarları arayıp, yakınlarını işe yerleştirme vaadinde bulunduğunu, 1 yıllık sigorta bedelinin yatırılması gerektiğini söyleyip dolandırıcılık yaptığını öğrendiğini anlattı.

Başkurt, Pütürge yolundaki kar engeli nedeniyle hamile bir kadının zamanında hastaneye yetiştirilememesi nedeniyle bebeğini yolda kaybettiği haberlerine ilişkin soruları yanıtlarken, Pütürge yoluna büyük önem verdiklerini, ayrıca bu dönemlerde yaşanan ulaşım sıkıntısına karşı bir kar ulaşım makinesinin alındığını, bu konuyu araştıracağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız