SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcıların Marifetleri!

A- A+ PAYLAŞ

KOCAELİ- Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine, çeşitli illerin valilerinin isimlerini kullanarak, bankadan sahte kimlikle para çekmeye çalışan 4 kişiyi yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği ekipleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, Malatya'dan gönderilen ve Gebze'de özel bir bankanın (Akbank) şubesine gelen bin 500 YTL'yi, Asım Çetin (41) sahte kimliğini kullanarak çekmeye çalışan M.A.M.'yi (Mustafa Arslan Mirze) suçüstü yakaladı. Dolandırıcılık iddiasıyla yakalanan M.A.M.'nin, yalnız olmadığını beyan etmesi üzerine, dışarıda 06 DM 863 plakalı otomobilde bekleyen İ.A. (İsmail Aydın), H.D. (Hüseyin Döver) ve R.D. (Ramazan Deniz) isimli şahıslar da, sorgulanmak üzere polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Şahısların yapılan ilk sorgusunda, birçok ilin valisinin, vali yardımcısının, belediye başkanının ve başkan yardımcısının ismini kullanarak, iş adamlarına veya büyük şirketlere telefon edip, lösemili bir hastanın veya ameliyat olacak bir çocuğun yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyerek, yardım talebinde bulundukları öğrenildi.

Zanlıların, kandırdıkları iş adamlarına önceden bankalara sahte kimlikle açmış oldukları hesap numaralarını vererek, bu şekilde birçok ilde çok sayıda dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Zanlılardan R.D.'nin ise, 2005 yılının Eylül ayında cezaevinden çıktığı ve o tarihten bugüne kadar, bu yolla iş adamlarını yaklaşık 300-400 bin YTL dolandırdıkları, hatta ünlü İş Adamı Adnan Polat'ı da aynı yöntemle 30 bin YTL dolandırdıkları öğrenildi.

Sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından çok sayıda sabıkası olduğu da tespit edilen zanlıların, birbirlerinin yerine cezaevine girdikleri de belirlendi. Sahte kimliklerle birçok bankada hesap açtıran zanlıların, bugüne kadar kendi adlarına veya sahte kimliklerle çok sayıda cep telefonu alarak, dolandırıcılık işlerini bu telefonlarla yaptıkları için yakalanmadıkları tespit edildi.

Zanlılar, son olarak Malatyalı iş adamlarını arayarak, kendilerini Malatya Valisi olarak tanıtıp, lösemili bir hasta için istedikleri bin 500 YTL'yi bankadan çekmek isterken, Gebze Polisi tarafından suçüstü yakalandı. Yardım bahanesiyle çok sayıda iş adamını dolandıran zanlılar, sorgularını müteakip bugün savcılığa sevk edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız