SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcılık İddiası

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir kişi, satın aldığı araçların parasını ödemeyerek dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 1 hırsızlık ve 3 dolandırıcılık suçundan sabıkası bulunduğu belirtilen M.B. adlı şahıs, şikayet üzerine Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosu ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Oto satın alarak karşılığında senet verip sözleşme yaptığı öne sürülen M.B.'nin ardından para ödemeyerek dolandırıcılık yaptığı iddia edildi. M.B.'nin son olarak M.A. adlı şahıstan 44 LR 714 plakalı aracı satın aldığı, ancak şikayet üzerine aracın polis tarafından tekrar eski sahibine teslim edildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İMZAYI ATTI, ŞİKAYET ETTİ!
Öte yandan Uçbağlar Mahallesi’nde oturan 56 yaşındaki E.D. adlı şahıs polise başvurarak, evine gelen şahıslarca dolandırılmış olabileceği şikayetinde bulundu.

Olay, polis raporunda şu bilgilerle yeraldı:

“28/04/2009 tarihinde müracaatta bulunan müşteki alınan ifadesinde; saat 15.00 sıralarında ikametinde bulunduğu sırada 20-25 yaşlarındaki bir şahsın eve gelerek merkezdeki PTT binasının yanına mağaza açacaklarını söyleyerek kendisine bir kağıt imzalattığını, kağıtta ne yazdığını bilmediğini çünkü okumadığını, daha sonra bizden eşya kazandınız diyerek kendisine bir adet markasını bilmediği Halı Yıkama makinesi, 1 adet markasını bilmediği Fırın ve 1 adet markasını bilmediği ütü verdiklerini ve kendisinden 20,00 TL para istediklerini kendisinin parayı verdiğini, daha sonra kendisinden bu ayın 25. inde gelip 60,00 TL tutarında para alacaklarını söyledikten sonra evinden plakasını almadığı minibüs ile ayrıldığını, minibüste 2 kişinin daha olduğunu fark ettiğini, kağıdın içeriğini bilmediğinden dolayı korkmakta olduğunu, kendisine kağıt imzalatan eşkalini vermiş olduğu faili meçhul kişiden şikayetçi olduğunu beyan etmiş olup, tahkikata başlanılmıştır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız