SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcılık Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ
Aralarında Malatya'nın da bulunduğu 12 ilde eş zamanlı yapılan operasyonda, tarım sektöründe paravan şirket kurularak devleti dolandıran bir şebeke çökertildi.
 
Operasyonlar kapsamında 62 kişi gözaltına alındı. Zanlıların takibe alındıkları son 10 ay içerisinde devleti 3 Milyon TL dolandırdıkları tesbit edilirken, bugüne kadar ise 30 Milyon TL dolandırdıkları tahmin ediliyor. 
 
400 KİŞİ TAKİBE ALINDI
 
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin edindikleri istihbari bilgiler doğrultusunda, paravan şirketlerle devleti zarara uğratan bir şebekenin olduğu bilgisine ulaştı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. 400 kişinin takibe alındığı operasyon yaklaşık 10 ay önce başlatıldı. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ayrıntıları tek tek inceleyen polis operasyonun kapsamını genişletti. 
 
65 ADRESE BASKIN
 
12 il ve 12 ilçede çalışmalarını kapsamlı bir şekilde sürdüren polis,   paravan şirketlerle devletten çiftçiler için destekleme parası aldığını tespit etti. Toplanan bilgilerin ardından  Çarşamba günü Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla operasyon başlatıldı. Sabahın erken saatlerinde 12 ilde ve bu illere bağlı 12 ilçede Jandarma'dan da destek alan polis 65 adrese eş zamanlı baskın yaptı.
 
MEMUR VE MUHTARLARDA VAR
 
Şebeke lideri olduğu ileri sürülen Mehmet K.'nın Gaziantep'teki evini arayan polis birçok evraka da el koydu. Gaziantep Polisi, aralarında Van Ticaret Borsası'ndan çalışan bir memur, 2 köy muhtarı ve çok sayıda çiftçinin bulunduğu toplam 62 kişiyi gözaltına aldı. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarda da arama yapan polis sahte olduğu tahmin edilen birçok evraka da incelemek üzere el koydu. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüpheliler için klasörler dolusu evrak hazırlandı.
 
BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖNDERDİ
 
Şüpheliler, yoğun güvenlik önlemleri altında emniyet müdürlüğünden Adliye'ye götürüldü. Şüpheliler 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt faaliyetleri çerçevesinde belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet' suçlarından Nurdağı ilçesinde hakim karşısına çıkarılacak. Yaşanan bu gelişmeler üzerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından müfettişler gönderilerek ayrıca bir inceleme başlatıldığı öğrenildi. 
 
12 İLDE YAPILDI
 
Operasyon kapsamında şu iller bulunuyor, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Adana, Osmaniye, Nevşehir, Kayseri, Yozgat, Van, Batman, Adıyaman ve Malatya .

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız