SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcılık Uyarıları Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-04-19 20:27:54
Dolandırıcılık Uyarıları Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Fırat Elektrik Perakende Satış A.Ş. (EPSAŞ) tarafından yapılan açıklamalarda, vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan duyuruda, dolandırıcıların belediye yöneticilerinin isimlerini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalıştıkları uyarısı yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; "Bazı dolandırıcıların son zamanlarda, tekrar büyükşehir belediyemiz ve yöneticilerinin ismini kullanarak hamiyetperver vatandaşlarımız ve iş adamlarımızdan yardım talebinde bulundukları duyumları alınmaktadır. Belediyemiz ve yöneticilerimizin adını kullanan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesi ve gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususu basına ve kamuoyuna duyurulur."

EPSAŞ'ın Uyarısı

Fırat Elektrik Perakende Satış A.Ş. (EPSAŞ) tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarıldı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, AKSA ve TEDAŞ isimlerinin kullanılarak vatandaşlardan bilgiler istendiği belirtilerek; "Bazı dolandırıcı ve sahtekar kimselerin, ev ve iş yerlerinizi ziyaret ederek, 'AKSA Elektrikten geliyoruz, TEDAŞ’dan geliyoruz veya abone bilgilerinizi güncelliyoruz’ denildiği yönünde duyum alınmıştır. Bu sebeple vatandaşların ve konuyla alakalı tüm ilgililerin, insanlarımızın saf ve temiz duygularını istismar eden dolandırıcıların haksız çıkar ve menfaat teminine yönelik bu tür eylemlerine karşı daha dikkatli ve uyanık olmaları, kendini şirketimiz personeli olarak tanıtan kişilere itibar etmemelerini, bu gibi durumlarda 0422 377 53 71 nolu hattımızı arayarak ilgili birimlerle ivedilikle irtibata geçmelerini ve gelen kişilerden Fırat Elektrik Perakende Satış A.Ş. kimlik kartı sorgulaması yapmalarını önemle rica ederiz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak : Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız