SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcının Elinden Zorla Kurtarıldı

0
Güncellendi - 2016-04-04 17:27:19
Dolandırıcının Elinden Zorla Kurtarıldı
A- A+ PAYLAŞ

Köyde oturan bir kişiyi telefonla arayan dolandırıcılar, “Senin nüfus cüzdanın ile terör örgütü adına altın alınmış. Evdeki altınları getir karşılaştıralım” dediler. Merkeze 40 kilometre mesafedeki mahalleden gelen vatandaşı il merkezinde gören bir tanıdığı durumunu fark ederek zorla engelleyip, dolandırıcılığın gerçekleşmesine mani oldu.

Olay şu şekilde gelişti; Pazartesi sabah saatlerinde Yazıhan ilçesine bağlı Fethiye Mahallesi (köyü)'nde oturan İ.İ. adlı 60 yaşlarındaki şahsı cep telefonundan arayan kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, kendilerini polis olarak tanıttılar. Dolandırıcılar yaşlı şahsa, “Senin nüfus cüzdanın ile terör örgütü adına altın alınmış.  Evindeki altınları getir, karşılaştıralım, seni kurtaralım” dediler.

Bunun üzerine yaşlı şahıs evdeki altınları alıp, cep telefonunu kapatmadan Fethiye Mahallesi'nden yaklaşık 40 kilometreden il merkezine geldi. Halep Caddesi üzerinde koşar vaziyette giden İ.İ.’yi bu esnada tanıdığı bir kişi yolda görünce durumundan şüphelenerek yanına geldi.

Ter içinde kalan ve tedirgin vaziyette duran  İ.İ., yanına yaklaşan tanıdığı kişiye, “Dur, beni polisler takip ediyorlar” diyerek hafif şekilde yumruklayarak yürümek istedi. Ancak olayın dolandırıcılık olduğunu anlayan tanıdığı şahıs, İ.İ.’nin zorla koluna girerek hemen cadde üzerindeki bir kuyumcuya koydu ve kuyumcudan polisi aramasını istedi. Bu esnada dolandırıcılar açık olan telefonu kapattılar.

Kuyumcuya gelen polisler, olayın bir dolandırıcılık olduğunu yaşlı şahsa anlatarak ikna ettiler.

Durumun farkına varan yaşlı şahıs, daha sonra rahat bir nefes alarak polislere teşekkür ederek gelen yakınları ile birlikte ayrıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Ahmet KARA (7 yıl önce)
    Ya telefonu açıp dolandırıcılık yapanları telefondan takip edin bulun. Ve en ağır cezayı verin. Bakalım bir daha garibanları arıyorlar mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Tabi dolandırıcılara işlem yapılmadı..yapanın yanına kar kalıyor
    0
    0
    Yanıtla