SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolandırıcıya Dikkat!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kaza yapan ya da kazada ölenlerin yakınlarını trafik sigortasından alınacak para konusunda dolandırdıkları iddia edilen 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Bu arada il merkezi ve Battalgazi'deki dolandırıcılık iddiaları da polis tarafından araştırılıyor.

BİRİ KADIN, İKİ ZANLI..
Edinilen bilgiye göre, Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık bürosu ekipleri, gelen bazı şikayetler üzerine, trafik kazası geçiren yaralıları ve kazada ölenlerin yakınlarını bularak onlarla mali haklarını alabilmeleri için sözleşme ve senet imzalamayıp, daha sonra sigortadan aldıkları parayı vermedikleri iddia edilen B.Ö. adlı bayan ile M.T. adlı şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin, şikayetçi olan şahıslardan birini 25 bin TL, bir başkasını ise 10 bin TL tutarında dolandırdığı iddia edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından her iki şüpheli de "Nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla adliyeye sevk edildi. (Fotoğrafta)

DİĞER OLAYLAR..
Savcılığa başvuran 29 yaşındaki M.K.B. adlı şahıs, iş bulma vaadiyle 31 yaşındaki M.Y. tarafından dolandırıldığını, bu şahsın kendisinden 300 lira aldığını, daha sonra 1000 lira daha hesaba yatırmasını istediğini, bu zamana kadar iş vermediği için parasını da iade etmediğini öne sürdü. Bu soruşturma sürerken 25 yaşındaki A.K. de aynı şahıs tarafından aynı gerekçeyle 1000 lirasının dolandırıldığı gerekçesiyle savcılığa başvurdu. Polis Palu doğumlu M.Y.’yi arıyor.

Bu arada Asayiş Şubesi’ne başvuran 29 yaşındaki E.D. adlı bayan ile 27 yaşındaki M.D. otolarına sigorta yaptırmak için M.A. adlı şahsın Turgut Temelli Caddesi’ndeki işyerine gittiklerini, araçlarını sigortalattıklarını, ancak daha sonra yaptıkları araştırmada sigortanın sahte olduğunu öğrendiklerini, kendilerini 315 lira dolandırdığı gerekçesiyle M.A.’dan şikayetçi olduklarını bildirdi. Polis M.A.’yı “Sahte Evrak Tanzim Etmek Suretiyle Dolandırıcılık” suçlamasıyla aramaya başladı.

Öte yandan Battalgazi ilçesinde polise başvuran 26 yaşındaki M.B., 39 yaşındaki N.M., 30 yaşındaki G.D, 45 yaşındaki M.Z.A. ve 40 yaşındaki Ş.K., tanımadıkları bir şahsın kendilerini telefonla arayıp, şehit aileleri ve sokak çocukları için para topladıklarını söyleyip para talebinde bulunduğunu, şahsı işyerlerine davet edip dergi karşılığı çeşitli miktarda para verdiklerini, daha sonra kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle bu şahıstan şikayetçi olduklarını bildirdiler. Polis olayla ilgili Siverek doğumlu 40 yaşındaki M.B.’yi gözaltına aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız