SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dolandırıcıya Dikkat!'

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda para çeken vatandaşları takibe alıp daha sonra yanlarına yaklaşan ve paralarını çalan dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Son zamanlarda bazı şahısların banka, tapu müdürlüğü, kooperatif v.s. para çekilen yerlerden takibe alınarak, belirtilen yerlerden çıktıktan sonra yanlarına bir şahsın yaklaşarak yerden para bulmuş gibi yaptığını ve yerden bulduğu sözde parayı cebine koyduktan sonra vatandaş ile muhabbet ederek yolda ilerlerken, yanlarına tanımadığı birkaç kişinin geldiğini, yanlarına gelen bu kişilerden birisinin vatandaş ve yanında ki şahsa parasını kaybettiğini söylediğini ve ceplerindeki paralarını kontrol için kendilerine göstermelerini istediğini, ceplerinden çıkardıkları paraları inceledikten sonra, tekrardan vatandaştan almış olduğu paraları, cebine koyar gibi yapıp yanlarından uzaklaştıklarını, vatandaş daha sonra cebinde olan parasını kontrol ettiğinde cebinde para yerine gazete parçası olduğunu ve bu şekilde Dolandırıldıkları tespit edilmiştir.

İlimizde meydana gelen bu tür olaylara vatandaşlarımızın aldanmamalarını, bu kişilerle muhatap olmadan hemen 155 Polis İmdat telefonuna yapacakları ihbarlar ve Emniyet Müdürlüğümüze ait www.malatya.pol.tr. İnternet adresine atacakları maillerle bize ulaşabilirler.

Halkın huzur ve güveninin sağlanabilmesi amacıyla bu ve benzeri suç şebekelerine karşı daha etkin ve verimli çalışmalara devam edilecektir."

BİR DOLANDIRICILIK OLAYI DAHA..
Öte yandan son dolandırıcılık olayı Kırçuval Mahallesi'nde meydana geldi. 21 yaşındaki T.Ç. adlı şahsın, 37 yaşındaki Y.D. adlı zanlı tarafından dolandırılmasına ilişkin olarak Polis Raporu'nda şu bilgi verildi:

"20.01.2008 günü müracaatta bulunan müşteki alınan ifadesinde, 1,5 ton kömür karşılığı olan 620 YTL karşılığında kendisine ikametinde 500 Euro para vereceğini söyleyen ve ismini M. Ç. olarak bildiren şahsın 500 Euro’un YTL karşılığı üzeri olan 200YTL yi belirtilen adrese geldiklerinde kendisinden alarak parayı getirmeye gidiyorum deyip bir binaya girdiğini ve geri dönmediğini, peşinden binaya girdiğinde binanın bir girişinin daha olduğunu gördüğünü ve bina sakinlerinin şahsı tanımadığını tespit ettiğini, dolandırıldığını anlayıp durumu polise bildirdiğini, Asayiş Şube Müdürlüğünde kendisine gösterilen fotoğraflardan kendisini dolandıran şahsı Y. D. olarak teşhis ettiğini beyanla şikayette bulunmuş olup, firari şüphelinin yakalanması için tahkikata başlanılmıştır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız