SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dolandırıldık' İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:02:15
'Dolandırıldık' İddiası
A- A+ PAYLAŞ
 
Arguvan'da Asar ve Asmaca köyü sakinleri, sütlerini toplamaya gelenlerin paralarını vermediklerini ileri sürerek, dolandırıldıklarını iddia etti. 
     
Asar köyünden Mustafa Çelik, 2 yıldan beri süt toplamak için köye gelen farklı farklı insanların kendilerine hiçbir ödeme yapmadığını, pek çok köylüyü dolandırdığını ileri sürdü. 
     
Köylerine Malatya'dan gelenlerin süt şirketi açtıklarını, bu nedenle süt topladıklarını söylediklerini aktaran Çelik, ''Biz sütlerimizi aylık olarak verdik. Maalesef 'bu ay' dediler, 'gelecek ay' dediler ama 2 senedir verdiğimiz süt paralarını alamıyoruz. Bazı köylülerin bin 500 liraya kadar alacakları birikti. Kayıt dışı süt toplayan şahısların engellenmesini talep ediyoruz'' diye konuştu. 
     
Asmaca köyünde yaşayan Mehmet Arı da, Arguvan'da 46 köy ve 63 mezraada yaşayan ve sütlerini satan bütün köylülerin dolandırıldığını ileri sürdü. 
     
Kimilerinin bazı aylar para aldıklarını anlatan Arı, ''Her gelen 'sütçüyüm firma açtım' diye kendini tanıtıp, birkaç ay süt toplayıp ortadan kayboluyor. Sonra da telefonlarımıza cevap vermiyor. Bazılarımızın birkaç ay, bazılarımızın ise seneleri bulan birikmiş alacakları var. Yetkililerden yardım bekliyoruz'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız