SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dolandırıldık" İddiası

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:56:05
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya’da bir grup girişimci kadın, Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında dolandırıldıklarını iddia etti. 
 
Bir dernek tarafından yürütülen SODES projesi “Takı Tasarım Kursu” kapsamında kursiyerlere ödenmesi gereken paranın verilmediği ve kursa gelmeyen kadınların da eğitim almış gibi gösterildiği ileri sürüldü.
 
Malatya Özel İdare İş Merkezi’nde işyerleri bulunan kadınlar ortak basın toplantısı düzenleyerek, yaşadıkları SODES projesi olayını anlattılar. Kursiyerlerden Gülizar Ş. ”Dernek başkanı bize kursa başlamamızı söyledi. Bize aylık 200 TL verecekti. Fakat bizim kursumuz bitmesine rağmen paralarımızı vermedi. Biz mağduruz. Valiliğe gidiyoruz, valilikteki görevliye dilekçe yazdık verdik ama görevli sumen altı etti. Valiliğe gideli 20 gün oldu. Daha hiçbir sonuç çıkmadı. 3 ay sürdü kursumuz. Bize ders veren hocaya da para yatacak demiş, ama kurs bitti paralar yatmadı. Halk Eğitim Merkezi’nden de bizden 10 TL para aldı. Diploma alabilmemiz için 10 TL para aldı. Bize makbuz, belge hiç bir şey vermedi” iddialarında bulundu.
 
Kadınlar, dolandırıldıklarını iddia ederek, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız