SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolar Düşünce..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, doların düşmesi nedeniyle kuru kayısı fiyatının da düştüğünü belirterek, "İç piyasada kayısının yüzde 35-40'ını tüketmediğimiz sürece dış piyasaya bağımlı kalırız" dedi.

Kayısı hasadının tamamlanmak üzere olması ve kuru kayısı ihracat döneminin başlaması nedeniyle yaptığı açıklamada kayısının durumu hakkında bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, "Şuanda kayısı fiyatları düşük. Bunun sebeplerinden biri de Dolar'ın düşük olması. Ayrıca, yeni ürün kuru kayısı bol miktarda pazara getirilince, haliyle fiyatlar düşüyor. Bu nedenle, üreticiler, mümkün olduğu kadar bugünlerde kayısılarını satmasınlar. İhtiyacı kadar satılsın, diğeri bekletilsin. Pazara az kayısı gelirse fiyat da kendiliğinden yükselir" dedi.

Toptan kuru kayısının satış fiyatının 2.5-3 TL arasında olduğuna işaret eden Başkan Mehmet Tahir Kalaycıoğlu, geçen yıl "Geçen yıl kuru kayısı toptan 3 - 3.5 TL idi. Şimdi 50 kuruş, 1 TL arasında düştü. Bu da, pazara fazla kayısı gelmesinden kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.
Geçen yılda 3-5 bin ton kuru kayısı stoku olduğunu tahmin ettiklerine dikkat çeken Kalaycıoğlu, "Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde 5 kuruluş toplanarak, kuru kayısı rekoltesini 101 bin ton olarak açıklamıştık. Bu da 400 bin ton yaş kayısı demektir" şeklinde konuştu.

"İç piyasada kayısının yüzde 35-40'ını tüketmediğimiz sürece dış piyasaya bağımlı kalırız" diyen Kalaycıoğlu, son yıllarda taze yaş, yani sofralık kayısının tüketiminin artmasının da sevindirici olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız