SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dolaylı Olarak da Destek Oluyoruz'

A- A+ PAYLAŞ
İllerin istihdamına direkt olduğu kadar dolaylı olarakta katkıda bulunduklarını söyleyen Fırat Kalkıma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, " Ajans tarafından yüzde 50 oranında hibe desteğinin yanında eş finansman yoluyla da yatırımcıya destek oluyoruz." dedi. 
 
"10 MİLYON 500 BİN KAYNAK "
 
Altunyuva, yaptığı konuşmada, "  2010 Yılı sonunda Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında Ajansımız tarafından 42 proje desteklenmeye hak kazanmış olup KOBİ'lere yönelik olan bu destek programı çerçevesinde uygulama süreci devam eden projelere toplamda yaklaşık 10 milyon 500 bin TL kaynak aktarılacaktır. Desteklenen projeler için istihdam taahhüdü gözetildiğinden kayıt dışı istihdam söz konusu değildir. Yine desteklenen yararlanıcılar Ajans tarafından yüzde 50 oranında hibe desteğinin yanında eş finansman yoluyla projeyi yürüttüğünden yararlanıcının projeyi uygulama aşamasında Ajans tarafından takip ediliyor olması ve çalışanlarının SGK kayıtlarının istenmesi istihdamın kayıt dışı olmasının önüne geçiyor, bu program kapsamında Ajansımızın desteklediği projelerde 227 kişi istihdam edildi. Bu sayı projelerin uygulama süreçlerinin tamamlanmasına müteakip artacaktır. Bölgemizdeki istihdama dolaylı olarak katkımız OSB'lere yönelik olan desteklerimizdir. Örneğin Tunceli OSB Ajansımız desteği ile kurulup geliştirilecek. Öte yandan Elazığ OSB'de arsa sorunları olduğunu biliyoruz. Yatırımcılarımıza uygun arsa göstermekte zorlanıyoruz. Bu nedenle Elazığ'da 3. Organize Sanayi Bölgesi için öneri ve tekliflerimiz oldu. Bingöl OSB'de yer sıkıntımız bulunmamakta, Malatya 2. OSB ise son dönemde oldukça fazla yatırımcı çekti. 1. ve 2. OSB'lerde yatırımcılara tahsis edilebilecek yer kalmadığından artan yatırımcı taleplerini karşılamak amacıyla 1.OSB'ye 1200 hektarlık bir alan ilave edilerek imar planı yapılmış ve başvuru alınmaya başlanmıştır" ifadelerini kullandı. 
 
"NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI BÜYÜK İHTİYAÇ" 
 
"2011 Yılı Turizm ve Sanayi Altyapılarını Geliştirme Mali Destek Programı kapsamında Elazığ OSB'nin Demiryolu bağlantısı ve lojistik altyapısı ile ilgili bir proje desteklenecek." diyen FKA Genel Sekreteri Altunyuva, "  Bu projenin bir kısmı için IPA Proje önerimizi de başka Ajanslar ile birlikte Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığına sunduk. Yine Tunceli OSB'nin altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında da aynı program kapsamında bir başka proje desteklenecek. Firmaların daha etkin ve düzenli olarak kalkınma ajanslarından faydalanmaları için ajans olarak KOBİ'lere yönelik ilk destek programımız üretim altyapılarına yönelikti. Esasen KOBİ'lerin en büyük ihtiyaçlarının nitelikli insan kaynağı olduğunu biliyoruz. KOBİ'ler girişimci bir ruh ile yurt dışı pazarlara açılmalı, yenilikçi ürünler geliştirerek rekabet güçlerini artırmalılar. Hali hazırda açık olan teklif çağrımız ve gelecek dönemdeki desteklerimiz de bu doğrultuda olacak." diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız