SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolmabahçe'ye Saldırı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:09:02
Dolmabahçe'ye Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

Dolmabahçe Sarayı önünde hareketli anlar yaşandı. İddiaya göre, sarayın önüne gelen şüpheli bir kişi nöbet kulübesine doğru ilerlemeye başladı. Nöbet tutan polisler, şüphelinin elinde el bombası ve silah olduğunu gördü. Bu sırada zanlı elindeki el bombasını attı. Ancak şans eseri bomba patlamadı. Nöbetteki polisler, hemen şüphelinin üzerine atlayarak etkisiz hale getirdi. Zanlı kelepçelenerek Dolmabahçe Sarayı’nın içine götürüldü. Olaydan sonra sağ olarak ele geçirilen teröristin kimliği belli oldu. Fırat Özçelik isimli teröristin yasa dışı sol bir örgüte mensup olduğu öğrenildi. Teröristin 2003-2006 yılları arasında cezaevinde kaldığı belirtildi.

Olayın ardından bölgede geniş güvenlik önlemi alındı. Sarayın etrafını emniyet şeridiyle çevreleyen polis, caddeyi de trafiğe kapattı. Ardından olay yerine bomba imha ekipleri çağrıldı. Bomba imha ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından el bombasını fünyeyle patlattı. Polisin olay yerindeki incelemeleri devam ediyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Dolmabahçe Sarayı’na el bombalı ve uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, kulübe içinde ve civarında patlamamış 2 adet el bombasının bulunduğu söylendi. 

Dolmabahçe Sarayı önünde hareketli anlar yaşatan el bombalı ve uzun namlulu silahlı saldırıya ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada, “Beşiktaş İlçesinde bulunan Dolmabahçe Sarayı’nda görevli emniyet personelinin bulunduğu nöbet kulübesine yönelik uzun namlulu silah ve el bombası ile saldırı düzenlenmiş, el bombası infilak etmemiştir. Eylemi gerçekleştiren şahıs yakalanmış olup, şahsın üzerinden 1 adet uzun namlulu silah ve 1 adet tabanca ele geçirilmiştir. Saldırıda kullanılan 2 adet el bombası kulübe içinde ve civarında bulunmuş ve bomba imha ve inceleme uzmanları tarafından etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

Bu arada zanlı, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. İlk muayenesi yapılan zanlı daha sonra hastanenin beyin cerrahi bölümüne sevk edildi. Hastane girişi ve çıkışından yasadışı sol terör örgütü DHKP-C lehine sloganlar atan zanlı beyin cerrahisi bölümüne götürülürken “Berkin’in intikamı alınacak” şeklinde sloganlar attı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız