SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolmuş Durakları Bir Araya Toplanacak

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da trafik sorununun çözümü amacıyla geçen ay yapılan toplantıda oluşturulan Şehiriçi Trafik Danışma ve Tavsiye Kurulu, 2 ayrı yerdeki minibüs duraklarını Çevreyolu kenarında ve Maliye yanındaki alanda (fotoğraftaki yer) toplama çözümünü gündemine aldı. Bu arada, belediye otobüs duraklarının da aynı bölgede toplanmasının da gündemde olduğu öğrenildi.

Malatya'da tam bir keşmekeş haline gelen trafik sorununun çözümü ile ilgili önerileri tartışmak amacıyla, geçtiğimiz ay Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında bir toplantı yapılmıştı. Toplantıda, resmi kurumların yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla “Şehriçi Trafik Danışma ve Tavsiye Kurulu” oluşturulması kararlaştırılmıştı. Vali Yardımcısı Bayram Öz başkanlığındaki kurulda Belediye, Emniyet, Jandarma, Karayolları ve Milli Eğitim temsilcilerinin sürekli üye, ayrıca mimar ve mühendisler ile diğer meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden bazılarının da üye olarak yeralmalarına karar verilmişti.

Bu kurulun; araç alt geçidinin yapılmasının ardından Turgut Temelli Caddesi'ni kullanan ve bu bölgede trafik sıkışıklığını artıran bazı semt minibüslerinin yanı sıra Vilayet arkasındaki minibüs duraklarının durumunu değerlendirmeye aldığı, ilk etapta eski Buğday Pazarı ile Vilayet arkasını ana durak olarak kullanan minibüslerin Çevreyolu kenarı Maliye civarındaki alana toplanması çözümünün gündeme geldiği belirtildi. Bu alanın halen özel bir işletmeci tarafından otopark olarak kullanıldığı, işletmecinin burayı tahliye edeceği belirtilirken, belirtilen iki ayrı yerdeki durakların buraya getirilmesinin düşünüldüğü kaydedildi.

Çeşitli semtlere çalışan dolmuşların ana duraklarının belirtilen bölgede toplanmasının yanı sıra, benzer bir düşüncenin belediye otobüs durakları için de gündemde olduğu, bu doğrultuda ön değerlendirmelerin sürdüğü haber alındı.

Minibüs durakları ile ilgili konunun "öncelikli" olarak Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında yapılacak bir toplantıda ele alınıp, nihai kararın verileceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız