SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolmuş Uçağa İzin

A- A+ PAYLAŞ

Ulaştırma Bakanlığı'nın küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava taşımacılığını içeren Dolmuş Uçak Projesi, Borajet'e verilen izinle hayata geçecek.

66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçağı ile Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlarına sefer düzenlemeyi planlayan Borajet'in 4'üncü uçağının da kısa bir süre sonra devreye girecek. 22 Nisan'da ruhsat almaya hak kazanan Borajet'in, 15 gün içinde eğitim uçuşları ve uçuş programını tamamlamasının ardından uçuşlara başlaması bekleniyor.

Ulaştırma Bakanlığı'nın küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava taşımacılığını içeren Dolmuş Uçak Projesi, Borajet'e verilen izinle hayata geçecek. 66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçağı ile Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlarına sefer düzenlemeyi planlayan Borajet'in 4'üncü uçağının da kısa bir süre sonra devreye girmesi bekleniyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden(SHGM) yapılan açıklamada, küçük gövdeli uçaklarla bölgesel hava taşımacılığını içeren Dolmuş Uçak Projesi'nin, Borajet'e verilen izinle hayata geçeceği bildirildi. Açıklamaya göre Borajet, ATR72-500 tipi 3 adet Turboprop (pervaneli) uçak ile tarifeli ve tarifesiz seferlerle yolcu taşımacılığı yapmak üzere Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden "Bölgesel Havacılık İşletme Ruhsatı" aldı. Asıl ruhsat hazırlıklarını tamamlaması ve ilgili mevzuat kapsamındaki gereklilikleri yerine getirmesi için bir süre önce ön izin verilen Borajet, SHGM'nin yaptığı inceleme ve değerlendirmelerin ardından 22 Nisan 2010 tarihinde ruhsat almaya hak kazandı. Yaşanan bu gelişmenin ardından işletmenin, önümüzdeki 15 günlük zaman diliminin sonunda eğitim uçuşları ve uçuş programını tamamlamasının ardından uçuşlara başlaması bekleniyor.

ÜÇ ADET TURBOPROP UÇAKLA HİZMET VERECEK

66 yolcu kapasiteli üç adet turboprop uçağı bulunan işletme Tokat, Siirt, Zonguldak, Kapadokya gibi havaalanlarına sefer düzenlemeyi planlıyor. Türkiye'de Dolmuş Uçak Taşımacılığı yapacak ilk işletme olan Borajet, gerçekleştireceği uçuşlarla sözkonusu illeri büyük havaalanlarına bağlayacak ve böylece bu illerin dünya ile bağlantısı daha kısa sürede sağlanmış olacak.

BİR SÜRE SONRA 4'ÜNCÜ UÇAK DA DEVREYE GİRECEK

Uçaklarının tamamını peşin ve yüzde yüz yerli sermaye ile alan işletmenin ödemesini gerçekleştirdiği dördüncü uçağının da yakın zamanda Türk Tesciline girmesi bekleniyor. Dolmuş Uçak Projesi, küçük stol havaalanlarından küçük gövdeli uçaklar ile büyük havaalanlarına besleyici uçuşların yapılmasını içeriyor. Ticaret, turizm ve sanayinin yoğun olduğu yerlerdeki büyük havaalanlarına küçük gövdeli uçaklarla yapılacak çapraz uçuşlar ile hava taşımacılığının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Borajet'e verilen izin, 27 Eylül- 1 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen ve 2023 hedeflerinin belirlendiği 10. Ulaştırma Şurası'nda havacılık ile ilgili alınan kararlar içinde yer alması bakımından da büyük önem taşıyor. Turboprop uçuşların yaygınlaştırılması ile ilgili Şura kararı, şirkete verilen ruhsatla birlikte hayata geçirilmiş oldu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız