SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolu Dolu Bir Arguvan Türkü Konseri

0
Güncellendi - 2018-04-06 02:47:31
Dolu Dolu Bir Arguvan Türkü Konseri
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Arguvan Türkü Günleri’nin 9’uncusu gerçekleştirildi. Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki gecede sahne alan İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği Grubu, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Türk Halk Müziği Grubunun yanı sıra solistler Nurcan Selçuk ve Eymen Kulcu, Arguvan yöresi ve yurdun çeşitli yörelerinden seslendirdikleri türkülerle dinleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki geceye İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Köyleri Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hasan Aydın, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Önal,  Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Server Acim,  Türk Ocağı Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, çok sayıda akademisyen ve öğretim üyesi ile kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

Konserden önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın telgrafları okundu.

Telgrafların okunmasının ardından konsere geçildi. Gecede ilk olarak İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği grubu sahne aldı. Doğukan Dursun, Serhat Karakoç, Meltem Türün, Emre Özdemir, Gözde Eren, Bilal Kaplan, Yusuf Acıbucu, Kemal Pir Barış, Nurullah Çetin, Ali Sarıca, Fadime Türker, Hayri Aytaç, Elif Kodalak Diker, Yusuf Aktaş, Erhan Coşkun, Ali Doğan ve Mine Nur Sürücü’den oluşan Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği grubu, birbirinden güzel türküler seslendirdi.

Konserin ikinci bölümünde solistler Nurcan Selçuk ve Eymen Kulcu solo konser verdi. Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Türk Halk Müziği Grubundan Hasan Takmaz, Serkan Çakır,  Önder Aksakallı, Serhat Karakoç, Halil Aydınlık, Sadettin Taş, Sezer Salarvan ve Kemal Pir Barış’ın sazlarıyla eşlik ettiği konserde Kulcu ve Selçuk birbirinden güzel Arguvan türkülerini seslendirdi.

Arbane şov büyük alkış aldı

Bu arada hem Devlet Konservatuarı Türk Halk Müziği grubuna hem de sahne alan solistlere Arbane (Ağırlıklı olarak tasavvuf müziğinde kullanılan sini büyüklüğündeki daf) ile eşlik eden Kemal Pir Barış’ın gösterisi büyük alkış aldı.

Gecenin sonunda İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ve Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, saz ekibine ve sanatçılara çiçek verdiler.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Süleyman Özerol (5 yıl önce)
    Programı izleme olanağım olmadı Malatya dışında olduğum için. Arguvan türkülerinin eğlence kültüründen çok acı, hasret, gurbet, sıla gibi konuları işlediğini bilirim. Vatan millet Sakarya edebiyatı yapanların hangi kültürün hayranı olduğunu da...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tosun (5 yıl önce)
    Hani bir başkan demişti ya daha şehitlerin kanı kurumadı diye , acaba arguvan türkü gecesinden haberi var mı? Varsa bu sanatçılara da hakaret edecek mi meraklandim ışte. Bilmem anlatabildim mi????
    0
    0
    Yanıtla
  • BU PROGRAM AYLAR ÖNCEDEN BELLİ. ONLAR GİBİ HAYDİ GİDELİM İLE OLMAYAN BİR PROGRAM
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (5 yıl önce)
    MALATYA BLD BAŞKANI, İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARI VE VEKİLLER NİYE GİTMEMİŞ.YOKSA HALKİN MÜZİĞİ OLAN HALK MÜZİĞİNİ SEVMİYORLARMİ.
    0
    0
    Yanıtla