SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dolu Dolu Çalıştık"

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Sahne Sanatları Merkezi'nin (MSSM) iki yılını doldurduğu ve iki yılda dolu dolu sanat çalışmalarının yapıldığı bildirildi.

Malatya Sahne Sanatları Merkezi Derneği Başkanı Ömer Konakçı, yaptığı açıklamada, "Malatya ilklerin öncüsü olmanın haklı gururunu yaşıyor. Dernek olarak amacımız, Malatya'mızın sahne sanatlarını, özellikle tiyatro ve folklor alanlarını araştırmak ve ortaya yeni çalışmalar koymaktır" dedi.

Malatya Sahne Sanatları Merkezi'nin geçmişi günümüze taşıyacak ve bir adım daha ileri götürebilecek ciddi çalışmalar yaptığını anlatan Konakçı, şunları söyledi: "Emeği geçen herkese, yardımlarını esirgemeyen sanata ve sanatçıya değer veren Malatya Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz'e, Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır ve Başkan yardımcılarına, bizi hiç yalnız bırakmayan varoluş sebebimiz izleyicilerimize, sponsorlarımıza ve bize en çok desteği veren basın kuruluşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Konakçı, iki yılda yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı: "Malatya'ya ilk ve tek açık hava tiyatrosunu kazandırdık. Malatya, yeni yapılan Malatya Kongre ve Kültür Merkezi sahnesini ilk kez bizimle açtı. Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğü'nün katkılarıyla 10 bin öğrenciye bir hafta boyunca Umutlar Solmasın oyununu oynadık."

Ramazan programları yapıldığını anlatan Konakçı, şöyle konuştu: "Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla 10 bin öğrenciye (20 seans) Karagözde Okuyor oyununu oynadık. Emniyet Çocuk Şube Müdürlüğümüzün katkılarıyla ilçelerimizde Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca ve orta oyunları oynadık, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş'nin katkılarıyla 18 liseye uyuşturucunun zararlarını anlatan Kayıp Hayatlar oyununu oynadık."

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş ve Münöd katkılarıyla Çanakkale Günlükleri oyununu sahneye koyduklarını anlatan Konakçı, sözlerini şöyle tamamladı: "Malatya yöresine ait hikaye ve ağızla yazdığımız Gadan Alam Gaynanam oyununu oynadık. Yine bizim tarafımızdan yazılan Zır Zır Deli Dır Deli oyununu oynadık, Ankara'da düzenlenen Malatya Günlerinde stant açıp gösteriler yaptık, Malatya Okuyor kampanyasına meydanlarda kitap okuyarak destek verdik, kısa filmler çektik, engelliler gününde skeçler, Kütüphane Haftasında gösteriler düzenledik."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız