SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolu Kayısıyı Bir Daha Vurdu

0
Güncellendi - 2018-05-21 05:53:05
Dolu Kayısıyı Bir Daha Vurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale, Yeşilyurt, Akçadağ ve Hekimhan ilçelerinde etkili olan dolu, kayısı bahçelerinde zarara neden oldu.

Yeşilyurt Ziraat Odası Başkanı Doğan Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde etkili olan dolunun kayısı bahçelerine zarar verdiğini belirtti.

Kale, Yeşilyurt, Akçadağ ve Hekimhan ilçelerinde sağanağın ardından etkili olan dolu nedeniyle kayısıların dalından döküldüğünü ifade eden Solmaz, "Dalında kalan kayısılarda ise dolu yarası oluştu. Bahçelerdeki zarar önümüzdeki günlerde yapılacak hasar tespitlerinin ardından belli olacak. Yeşilyurt ilçesinin Samanlı, Tecde, Dilek, Topsöğüt mahalleleri doludan etkilendi." diye konuştu.

Kale ilçesine bağlı Bent Mahallesi Muhtarı Selim Kızıltaş ise ilçede birçok mahallede dolu nedeniyle kayısı bahçelerinin hasar gördüğünü aktardı.

Kızıltaş, "Hasat zamanının yaklaştığı günlerde etkili olan dolu, kayısıda telafisi mümkün olmayan zararlara neden oldu. Kayısılar hem döküldü hem de yaralandı. Dolu ilçenin Bent, Erdemli, İkizpınar, Mahmutdursun, Düztarla, Bağlıca, Güneyce, Abuşoğlu mahallelerinde etkili oldu." dedi.

Öte yandan, Akçadağ ilçesinin Levent, Doğanlar, Saçmalı, Fatih, Bağköy, Kızılalan ve Mihmanlı mahalleleri ile Hekimhan ilçesinin Güzelyurt, Dursunlu ve Karadere mahallelerinde de dolu nedeniyle kayısı bahçelerinin zarar gördüğü öğrenildi.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Reel (5 yıl önce)
    Malatya ya üzülmüyorum,yıllardır her bahar aynı senaryo, sonuc çözüm yoktur,işin garip tarafı hep çözümsüzlerin peşinden gitmeyi terketmememiz.O yüzden padişahım siz bikactane daha fil gonderin biz halimizden memnunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • RAMBO (5 yıl önce)
    Nerde bu halkın Vekilleri daha bu az bile bize Kaysıyı dolu vurdu bir vekil çıkıp da gelmedi. nerde rahmetli ASLANOĞLU ki konuyu hemen meclise taşıya çiftcinin yanında olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (5 yıl önce)
    kardeşim bizde biliyoruz allahtan gelen bir afettir niye ankarada oluşan selden dolayı zarar gören araçlara para ödeniyorda antalyada gelen rüzgardan zarar gören seralara para ödeniyorda bize yağan doludan niye ödenmesin o ödenen paralar bizimde cebimizden cıkıyor bizden alıp başkasına ödemek iyi haram zehir zıkkım olsun yapılan haksızlıklara
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara44 (5 yıl önce)
    Hep o yağmur duasına çikanların yüzünden..duanın dozajını ayarlayamamışlar..onları bulursam var ya..
    0
    0
    Yanıtla
  • furkan çelil (5 yıl önce)
    Komik misiniz cahil mi anlayamadım. Erik çağlasını çekip kayısı haberi başlığı altında paylaşmak nedir ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Üstadım komik olan sensin hangisi erik çağalası??!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin gozlerde sorunmu var kardess
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Chp milletvekilleri açıklandığı gun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne alakasi varr ona bakarsan 31 mart 2014 de tüm meyvalar yandı o secimide akp kazandi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (5 yıl önce)
    Allah beterinden korusun bugün her bölgede böyle hasar var vekiller oy istemeden önce buna bir çözüm bulsunlar yazık günah geçen sene para etmedi zarar etti çiftçi bu sene zaten seyrek doluda iyice mahvetti
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (5 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Devlet dolu yağışını mı engellesin. Saçma sapan yorumlar yazıp durmayın. Allah yağdırıyor devlet ne yapsın. Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yer kabul ederde Hasan kabul etmez sukretse ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Allah beterinden diye dua etmiş kardeş hasan...zararın karşılanmasi için öneri yazmış kardeşimiz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan bey en azından Vekiller hemen malatya ya gelip köylüleri dolaşır hesar tesğiti yapar meclise taşır konuyu ama nerde bizde o vekiller birinin sesi dahi çıkmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne çözümü bylycakdun doğal afete saçmalama artik
    0
    0
    Yanıtla