SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolu Vurdu

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:18
Dolu Vurdu
A- A+ PAYLAŞ
Darende ilçesine bağlı belde ve köylerde etkili olan dolu yağışının kayısı bahçelerine zarar verdiği bildirildi. 
     
Ağılbaşı beldesi ile Ozan, Kerimli, Mollauşağı, Karaoğuz ve Yavuzlar köylerindeki kayısı ağaçları dolu yağışlarında zarar gördü. Ağaçlardaki meyvelerin doludan zarar gördüğünü bildiren muhtarların talebi üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden bir ekip bahçelerde incelemelerde bulundu. 
     
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Sönmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, zarar bildiriminde bulunan köylerde ekibin hasar tespit çalışması yaptığını söyledi. 
     
Zararın lokal olduğunu belirten Sönmez, hasar tespitlerinin devam ettiğini ve yapılan incelemenin ardından TARSİM kapsamında olan bahçelerin sahiplerinin sigortadan yararlanabileceğini belirtti. 
     
Bu yılki ürün beklentisinin önceki dönemlere oranla çok fazla olduğunu da dile getiren Sönmez, ''İlçemizdeki bazı yerlerde gerekli teknik ve zirai bakım mücadelesini yapmayanların ürünlerinde morilya ve çil hastalığı var. Bu az orandadır. Onun dışında şu an için ürünler çok güzel gelişme göstermektedir'' dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız