SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dolu Zarar Verdi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ve Akçadağ ilçesinde etkili olan dolu yağışı ve şiddetli rüzgar, kayısı bahçelerinde ve ekili arazilere zarar verdi.

Malatya merkez Bindal, Suluköy ve çevresi ile Akçadağ ilçesinin bazı bölgelerinde aşırı dolu yağışı kayısılara zarar verirken, şiddetli rüzgar ise ekili alanlara zarar verdi. Şiddetli rüzgar nedeniyle bazı bahçedeki ağaçlar köklerinden çıkarak devrildi.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, dolu ve şiddetli rüzgardan dolayı olumsuz etkilenen kayısı bahçeleri ve ekili alanları gezdi. Güldal yaptığı açıklamada, "Dolu yağışından dolayı, merkeze bağlı Bindal, Suluköy ve civarında, Akçadağ ilçesinin bazı köylerinde, dolu zararı meydana gelmiştir. Özellikle kayısı meyvelerinde, arpa ve buğday ekili alanlarda ağır denilebilecek zararlar meydana gelmiştir. Sigorta yaptırmış olanların, sigorta acentelerine ihbar da bulunmaları gerekmektedir.

TARSİM eksperleri tarafından yapılacak incelemeden sonra, verimde kalite kayıpları belirlenecek ve zararları tanzim edilecektir. Ancak, sigorta yaptırmamış üreticiler için, tarım sigortasının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bundan sonra, sigorta kapsamında riskler için, Tarım İl Müdürlüğünce herhangi bir zarar ve ziyan tespiti yapmıyoruz. Sigorta kapsamına giren bütün ürünler için bu geçerlidir. Meyve, sebze ve tahıllar için don ve dolu hasarlarına karşı tarım sigortası yapılabilmektedir. Tarım sigortası yaptıranların, yatıracağı primlerin yarısı devlet tarafından karşılanıyor" şeklinde konuştu.

Tarım İl Müdürü Güldal, bahçeleri gezerken, karşılaştığı üreticilere ve görüştüğü bahçe sahiplerine tarım sigortası yaptırıp yaptırmadığını sordu. Bahçelerinde ağır hasar oluşan bahçe sahiplerinin sigorta yaptırmadıklarını söylemeleri karşılığında Güldal, "Tarım sigortası yaptırmış olsaydınız, zararınız TARSİM tarafından karşılanacaktı. Bundan sonra tarım sigortasını ihmal etmeyin. Çünkü tarım müdürlüğü olarak, sigorta kapsamında olan meyve, sebze ve tahılların bu tür zararlara karşı hasar tespitini yapmıyoruz" dedi.

Zarar gören tarım arazilerini inceleyen Güldal'a, Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ve çevre köy muhtarları da eşlik etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız