SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Dolu Zararımız Büyük..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da geçtiğimiz hafta etkili olan dolu yağışı nedeniyle kayısı ağaçları zarar gördü. Bazı köylerdeki kayısıların tamamının döküldüğü öne sürüldü.

Geçen yıl yüzde 80 oranında dondan zarar gören kayısı üreticileri, bu yıl da doludan etkilendi. Geçen hafta perşembe günü Malatya'da etkisini gösteren dolu yağışından etkilenen kayısı bahçelerindeki zararın büyük olduğu belirtildi. Battalgazi İlçesi Şişman Köyü'ndeki kayısı bahçelerinde yüzde 100'e varan oranda zarar olduğu görüldü. Karakaya Baraj Gölü'nün kenarındaki Şişman Köyü'nde oturan köylüler, doludan dolayı bahçelerindeki kayısıların büyük oranda yere düştüğünü, dalda kalan kayısıların ise yara aldığını belirterek, "Zararımız çok büyük, devletten yardım bekliyoruz" dedi.

Köylülerden Abidin Akgün, "Bahçelerimizdeki zarar çok büyük. Ne elektrik borcumuzu ödeyebiliriz ne de diğer borçlarımızı. Sebze ve pancar ekeceğimiz tarlamız da yok, tek geçim kaynağımız kayısı. Onu da dolu vurdu. Şimdi sadece ineklerimiz kaldı, onları da icra alıp götürür. Devletimiz bize yardım etmeli. Geçen yıl dondan zarar gördük, bu yılda doludan" şeklinde konuştu.

Köylülerden Kamil Akgül, dalda kalan kayısıların yara aldığını ve bu nedenle ekonomik bir değerinin bulunmadığını belirtirken, Ramazan Toper ise kendilerine yardım edilmesini beklediklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız