SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Domuz Avı Yasakmış!

A- A+ PAYLAŞ

Ekili tarım alanlarına büyük zarar veren ve çiftçilerin şikayetçi oldukları yaban domuzlarına karşı sürek avının yasak olduğu belirtilirken, bu konu hafta sonunda nöbetçi milletvekili olarak basın toplantısı yapan AKP'li Mücahit Fındıklı'ya da iletildi.

Merkez Av Komisyonu'nun 2009- 2010 dönemine ilişkin kararlarının 12. maddesinde, genel ve devlet avlaklarının tesisi ve tescilinin tamamlanmasına kadar domuz sürek avının yasak olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü AKP İl Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyen milletvekili Fındıklı'ya, “İlimizde tarım alanlarını olduğu kadar çiftçimizi de perişan eden domuzların avlanması Mayıs ayında alınan bir kararla yasaklandı. Domuz avının yasaklanması da çiftçilerimize ve tarım alanlarımıza önemli oranda tehlike oluşturuyor, kararı gözden geçirmek gerekmez mi?" sorusu soruldu.

Fındıklı; “Çok doğru söylüyorsunuz. Haklısınız da, yaban domuzlarının tarlalarımızı nasıl tahrip ettiğini ve ürünlerimize nasıl zararlar verdiğini iyi bilenlerdenim. O konuyu gündeme taşıyalım ve bir çözüm bulalım” diye yanıtladı.

DOMDOM DA YASAKMIŞ!
Bu arada, Av Komisyonu'nun, belli yer ve yörelerde yaban domuzu sürek avına izin verildiği dönemlerde de, bu hayvana karşı şevrotin fişeği (domdom- domuz kurşunu) kullanılmasını da yasakladığı belirtilirken bu durum da avcıların tepkisine neden oldu. Avcılar, "Bize diyorlar ki, saçma kullanarak domuz avlayın. Domuzu domdom kurşunundan başka birşey öldüremez." diyerek, bu garip sınırlamaya da tepkilerini dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız