SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Domuz Bağı' ve 'Çıplak Ceset' Cinayetlerinde Karar

0
Güncellendi - 2016-04-28 16:49:07
'Domuz Bağı' ve 'Çıplak Ceset' Cinayetlerinde Karar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da bir kişiyi öldürüp yol kenarına atan ve bir kişiyi de domuz bağı denilen şekilde bağlayıp su kuyusuna atan katil sanığına, yargılandığı davada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası çıktı.

2 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞTÜ

Malatya’da 30 Ocak 2014 tarihinde meydana gelen olayda, Eskimalatya’nın Şişman Mahallesinde 46 yaşındaki Recep Kala öldürülüp, cesedi çıplak vaziyette yolun kenarına atılmıştı.

3 Ağustos 2014 tarihinde meydana çıkan olayda ise bu tarihten 11 ay önce kaybolduğu sanılan 21 yaşındaki Mehmet Karaman’ın (alttaki fotoğrafta) cesedi merkez Hidayet Mahallesi'nde bir evin bahçesindeki su kuyusunun içerisinde bulunmuştu.

Cinayetlerin sanığı olarak 31 yaşındaki Mehmet Bayer belirlenmişti.  Cinayet sanığı Bayer, öldürülenlerden Mehmet Karaman’ın ablasının eşi oluyordu.

Her iki cinayetin sanığı olarak yargılanan Mehmet Bayer’e  Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

KAYIPTI,  KUYUDAN CESEDİ ÇIKMIŞTI

Malatya’da 3 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen olayda ise Recep Kala’nın öldürülmesi olayında tutuklanan Mehmet Bayer’in babasına ait merkez Hidayet Mahallesi Oral Sokak No 90’daki evinin bahçesinde yapılan aramada, bu tarihten 11 ay önce kayıp olan Mehmet Karaman’a ait ceset bulunmuştu.c3

Ceset üzerinde yapılan incelemede, gencin ağzının kapatıldığı, ellerinin kelepçelendiği, ayaklarının bağlandığı ve ardından ise yine ayağına taş bağlanarak kuyuya atıldığı belirlenmişti. Cesedin kuyuya atılmasının ardından ise üzerine kireç atıldığı da belirlenmişti.

ARŞİV FOTO VE GÖRÜNTÜLER: Hidayet Mahallesi'nde kuyusundan ceset çıkan ev, öldürülenlerden Mehmet Karaman

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız