SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Domuz Gribi Denetimi!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay, okullarda Domuz Gribi ile ilgili denetim yaptı.

Kaymakam Atay, ilçedeki Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Doğanşehir Anakolu'nu ziyaret etti. Hijyen ve temizlik konusunda titiz davranılmasını ve öğrencilerin herhangi bir sağlık probleminde derhal önlem alınması konusunda talimatlar veren Kaymakam Cevdet Atay, velilerin ve öğretmenlerin domuz gribi konusunda bilinçlenerek öğrenciler için sağlık hususunda duyarlı olunmasını istedi.

Doğanşehir Kaymakamı Cevdet Atay yaptığı açıklamada " İlçemizde Domuz Gribi konusunda endişe ve paniğe yol açacak bir durum olmamasına karşın yinede vatandaşlarımızın daha bilinçli olması gerekmektedir. Ellerin sık sık sabunla yıkanması, tokalaşma ve öpüşmekten kaçınılması, kapalı ortamların sürekli havalandırılması ve özellikle okullarda merdiven tırabzanlarının, elektrik düğmelerinin, muslukların, masa ve sıraların sürekli dezenfekte edilmesi gerekmektedir. Velilerimiz sağlık konusunda çocuklarının takipçileri olması gerekir ve şüpheli bir durum olduğunda okula kesinlikle göndermemeli ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilecek aşılarla ilgili belirli bir tarih belirtilmemiştir, aşı geldiği günden itibaren okullara dağıtılacaktır. Domuz gribi aşısını yaptırıp yaptırmama konusunda bir mecburiyet söz konusu değildir" şeklinde konuştu.

Daha sonra okulları ve eklentilerini gezerek eksikleri tespit eden Kaymakam Cevdet Atay, eksiklerin giderilmesi hususunda talimat verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız