SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Domuz Operasyonu!

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:55:03
Domuz Operasyonu!
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da tehlike arz eden domuzlar için sürek avı çalışması yapılıyor. 

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlükleri, Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürlüğüne müracaat ederek yaban domuzlarının tarım alanlarına önemli ölçüde zarar verdiğinin tespiti ile domuz sürek avı yapılmasını talep edilmesi üzerine hareket geçildi.

Orman ve Su İşleri 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yapılan araştırma neticesinde yaban domuzu popülasyonunun aşırı arttığı tespit edilmiştir. Bu bağlamda 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve 2013-2014 Av Dönemi Merkez Av Komisyon kararının 12. Maddesine istinaden sürek avı yapılmasına karar verilmiştir.

Yaban Domuzu ile mücadele kapsamında avcılarımıza Av turizm Rehberi Sayın Celalettin Özalp’ın sürek avı eğitimi verdiği, avcılarımızın da sürek avına katıldığını, yapılan sürek avının mevsim itibarıyla domuzların ormanlık ve çalılıklara doğru çekilmesinden dolayı istenilen seviyede gerçekleştirilemediğini ve bu çalışmalarda toplam 22 adet Yaban domuzunun etkisiz hale getirildi" ifadelerini kullandı.

2014 yılı Ocak ve Şubat ayında bu çalışmaların tekrar yapılacağını belirten Deligöz, “Amacımız domuzların tamamı etkisiz hale getirmek değildir. Bu hayvanlar da doğanın bir parçasıdır. Beslenme esnasında toprağı havalandırmakta, yaban bitkilerinin tohumlarının toprağa karışmasında ki, faydası olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz. Besin zinciri içerisine kurt ve tilki gibi hayvanlar domuzun kendisini ve yavrularını da avlayarak bu zincirin bir halkası olup doğal dengenin bozulmaması için çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. Bölgemizde bulunan yaban domuzu popülasyonu tespiti çalışmalarına devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız