SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Domuz Saldırdı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Aksaray köyünde domuz saldırısı sonucu yaralanan ve bacağındaki sinirleri kopan kişi Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Malatya'nın Aksaray köyünde yaşayan 44 yaşındaki Müslüm Solak adlı vatandaş, önceki gün bahçesine giderken bir domuzun saldırması sonucu sağ bacağından ağır şekilde yaralandı. Solak, önce Malatya Akçadağ Devlet Hastanesi'ne ardından Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edilirken burada yapılan tetkikler sonucu Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Yaşadığı bölgede domuzların sürü halinde gezdiğini ve can güvenliklerinin olmadığını belirten Müslüm Solak yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Domuz bahçenin tel örgüsüne takılmıştı. Ben bahçeye giderken domuz aniden telden kurtuldu ve bana saldırdı. Zaten hayvan yaralandığı için saldırganlaşmıştı. Ben daha ne olduğunu anlayamadan bana saldırdı ve bacağımı parçaladı. Büyük bir şans eseri elinden kurtuldum."

Plastik cerrahi alanında yaptığı çalışmalarla ismi bölgede ön plana çıkan Fırat Üniversitesi Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Alpagan Mustafa Yıldırım da, hastanın gerekli tedavilerinin yapıldığını belirterek, bu tür vakalarda ameliyat için yaranın temiz hale gelmesi gerektiğini kaydetti.

Hastanın şu an için genel durumunun iyi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, "Hastamız domuz saldırması sonucunda bacağında perenoal sinir dediğimiz ayağı hareket
ettiren sinir kopmuş. Bu konuda bizim daha çok tecrübemiz olduğu için Malatya'dan buraya gönderilmiş. Bu tür vakalarda yara hemen dikilmez. İnsan veya hayvan ısırıklarında yara iltihaplanabileceği için önce yara temizlenir, antibiyotik tedavisi uygulanır. Biz de hastamızı bu tedavilerinin ardından ameliyata alacağız. Bu tür ısırmalarda kuduz, tetanoz proflaksisi de yapılır. Hastamıza bunları yaptık. Şu an için kendisinin genel durumu iyi. Yara bakımını yapacağız, yara temiz hale gelince de siniri ve diğer dokularını ameliyatla dikeceğiz. Sinir iyileşmesi her zaman için yüzde 100 olmaz. Siniri dikeceğiz ama iyileşmesi ayları bulur. Sinir fonksiyonu geri dönecektir ama yüzde 100 oranında bu sağlanacaktır diye bir şey yok" bilgisini verdi.

Doç. Dr. Yıldırım, en küçük ısırıkların bile çok ağır iltihaplara yol açabileceğini, bu tür vakalarda mutlaka hastaneye başvurulması gerektiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız