SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Domuz Sürüleri Çilek Tarlasına Zarar Verdi

0
Güncellendi - 2018-05-15 14:44:47
Domuz Sürüleri Çilek Tarlasına Zarar Verdi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale ilçesinde domuz sürüleri çilek tarlasına zarar verdi.

İlçeye bağlı Abuşoğlu Mahalle Muhtarı Mehmet Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, domuz sürülerinin çilek tarlasında zarara neden olduğunu söyledi.

Uzun yıllardır çilek yetiştirdiği ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını aktaran Karaca, "Günlük 30-40 kasa çilek hasat edip pazarlayarak ailemin geçimini sağlıyordum. Bu yıl domuz sürüsü tarlama zarar verdi. Yaklaşık 15 bin lira maddi zararım var." dedi.

Karaca, geceleri domuz gelmesin diye ateş yaktığını belirterek, yetkililerden zararının karşılanması ve domuzlarla mücadelede yardım beklediğini ifade etti.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Eskimalatyali.. (5 yıl önce)
    Eskimalatyada barajin kenarinda eskiden domuzmu vardi.nerden geldiler bunlar anlamadim.dun 3 tane olan domuz bugun saydim 50 tane var.Artik öldürmeklede bitmez.devlet bu ise el atarmi bilmem ama olan bize oluyor.etrafini tel örgü cekmedikce domuzlar kaysilarima daha cok zarar verir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Domuzlar,Malatya nın bütün ilçelerinde,şeker pancarı,mısır,elma,kayısı ve diğer meyvelere çok zarar veriyor,Avcı dernekleriyle iş birliği yapıp sayıları büyük oranda azaltılmalı,yazık bu köylüye çiftçiye,daha evvel tarım il müdürlükleri vurulan hayvan sayısına göre bedava tüfek mermisi veriyordu böyle bir organizasyon yapılamazmı..........
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (5 yıl önce)
    gecmis olsun ancak daha cok beklersin yardim gelmez hukumetten. Herkes secim derdinde ! yani anlayacagin allaha kaldi isin
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    geçmiş olsun fakat sizde şu çilekleri yol kenarında çok faiş fiyata satmayın bir yerden çıkar kilosu 30 liraya çilek olur mu hiç
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (5 yıl önce)
    Ne yapsın hayvanlar? Gider yabani hayvanlar öldürürsen onlar da aç kaldığında yemek için yerleşim yerine dadanıyor. Âfiyet olsun domuzlara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok çok şaçma bari yazma rezil olma
    0
    0
    Yanıtla
  • seher (5 yıl önce)
    Kimse duymaz seni kardesim. Şuan gündem bambaşka. Allah yardımcın olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklisin koltuk ihale Garibanla kim ugraşir bizler secimden seçime insaniz
    0
    0
    Yanıtla