SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Domuz Sürüleri Zarar Veriyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:33:20
Domuz Sürüleri Zarar Veriyor
A- A+ PAYLAŞ

 Battalgazi'de organik tarım yapan çiftçiler, ürünlerine zarar veren yaban domuzlarına karşı yetkililerden yardım istedi. 

Bahçelievler Mahallesi'nde organik tarımla uğraşan çiftçiler, Karakaya Barajının yanında bulunan sazlıktan gelen yaban domuzlarının ürünlerine zarar verdiğini ifade etti.

Bağcılıkla uğraşan Hüseyin Halıcı, geceleri bahçesine giren yaban domuzu sürüsünün üzümlere zarar verdiğini belirtti.

Halıcı, ürünlerine zarar veren yaban domuzlarına karşı yetkililerden yardım beklediklerini ifade ederek, "Mahalledeki bütün çiftçiler olarak mağduruz. Bahçedeki üzüm asmalarına her gece zarar veriyorlar. Gece evin dışına çıkmaya korkuyoruz. Sazlıkta gündüz yatıyorlar, geceleri de bahçelerimize girip ürünlerimize zarar veriyorlar" dedi.

Yaban domuzlarını kaçırmak için birkaç gece ses bombası kullandıklarını kaydeden Halıcı, "Domuz sürülerini kaçırmak için ses bombası atıyorduk. Onu da çevre sakinleri şikayet ettiler" ifadelerini kullandı.

Halıcı, yaban domuzlarının her gece bahçesine girdiğini belirterek, "Böyle giderse ürünümüz kalmayacak. Yavaş yavaş gelip, bağdaki bütün ürünleri yeyip, tahrip ediyorlar. Üzümler olgunlaşınca gelmeye başladılar. Ürün daha da olgunlaşınca ürüne tamamen gelecekler" diye konuştu.

"KENDİ ÇABAMIZLA BAŞ EDEMİYORUZ"

Bahçelievler Mahallesi'nde üreticilik yapan Kadir Güneş ise, kendi çabalarıyla yaban domuzlarına karşı mücadele edemediklerini belirterek, "Kendi çabalarımızla mücadele etmeye çalıştık ama olmadı. Bize destek lazım. Akşamları nöbet tutmak bile buna çare olmuyor. Geçici önlemlerle ürünlere zarar vermelerini önlemeye çalışıyoruz. Buna kalıcı bir önlem alınması gerekiyor" dedi.

Güneş, yaban domuzu sürüsünün çevre bahçelerdeki ürünlere zarar verdiğini kaydederek, "Yaban domuzları sürekli bahçelere girip, ürünlere zarar veriyor. Bu sürekli oluyor ve baş etmek çok zor. Sürü halinde geziyorlar. Buda başlı başına bir bela. Bu noktada yetkililerden yardım talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mahalledeki aydınlatma lambalarının söküldüğünü de dile getiren Güneş, "Yaban domuzları ile mücadele ederken bir de aydınlatma sıkıntısı yaşamaya başladık. Mahalledeki aydınlatma lambaları AKSA tarafından söküldü. Sokak lambalarımızın da geri takılmasını istiyoruz. Çünkü geceleri bazen bahçede kalıyoruz ve hiç ışık yok. Kapımızın önündeki ışıklar yeterli değil. Bu konuda da yetkililerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız