SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Don Pervanesi'ni Önerdi

A- A+ PAYLAŞ

TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, kayısı ağaçlarını dondan korunması için don pervanelerinin kullanılmasını tavsiye etti.

Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. ve Ziraat Odası tarafından düzenlenen Kayısı konulu konferansa konuşmacı olarak TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal katıldı. Özel İdare Salonu'ndaki konferansa Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldılar.

TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, edinmiş olduğu bilgi birikimini Malatyalılarla paylaşmak amacıyla Malatya'ya geldiğini söyledi.

Ünal, Malatya'da öncelikle kayısının korunması, alışılmışın dışında artık çözüm yollarını bulunması gerektiğini söyleyerek, Malatyalıların kayısıdan 300 milyon dolar kazandığını ancak dünya kayısında bu değerin 3 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Ünal ağaçların korunması gerektiğini söyleyerek, "Son günlerde dondan dolayı 87 milyon TL'nin ödenmesi çok önemliymiş gibi ortaya konuldu. Bu 87 milyon TL, 25 bin çiftçiye dağıtılacak. Çiftçi başına sanırım 3 bin, 3.5 bin TL ödenecek. Özellikle çiçeklenme döneminde kayısının dondan korunması gerekiyor. Kısa adı don pervanesi olan pervaneler kullanılıyor. Bu teknoloji Türkiye'ye yeni yeni girmeye başladı. Bahçenizin üzerine 10-12 metre uzunluğunda hava şartını değiştirebilecek pervane yerleştiriliyor.Hava şartlarını otomatik olarak değiştiriyor" dedi.

Ünal, kayısı üretimin daha geniş bir zaman dilimine dağılması gerektiğini söyleyerek, Ekim ayında veya Kasım ayında da taze kayısı satılmasının amaçlanması gerektiğini ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız