SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Don Riski Fazla Olacak"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:34:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, bu yıl kayısı yetiştiriciliğinde ilkbahar don riskinin fazla olacağını belirterek, üreticileri don sigortası konusunda uyardı.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İçinde bulunduğumuz dönem itibariyle iklimin ılıman gitmesi, özellikle bin rakımın altında bulunan alanlarda geçmiş yıllarda yaşanan don afeti ve etkileri göz önüne alındığında bu yıl kayısı yetiştiriciliğinde ilkbahar don riskinin fazla olacağını göstermektedir. Bu nedenle çiftçilerimizin Tarım Sigortası poliçe kabul süresi bitmeden sigorta yaptırmaları önem arz etmektedir.

İlimizde kayısı için ova ve sahil bölgelerde 25-27 Şubat tarihleri poliçe kabul günleri sonu olarak belirlenmiş durumdadır. Kayısı yetiştiriciliğinde İlkbahar geç donlarına karşı çiçeklenme döneminin de sigorta kapsamına alınması ve çiçeklenme döneminin prim desteğinin 2/3’ü devlet tarafından ödenmesi ise çiftçilerimizin poliçe maliyetini azaltmaktadır.

Devlet prim desteği oranı; tüm risklerde yüzde 50 oranında uygulanacak, ancak açık alanda yetiştirilen meyvelerde çiçeklenme dönemi dolayısı ile sigorta paketindeki diğer riskler hariç sadece don riskinde 1/3 oranında çiftçi tarafından, 2/3 oranında devlet primi desteği olarak karşılanacaktır.

Tarım sigortası yaptıracak üreticilerin Bakanlığımız çiftçi kayıt sistemlerine kayıtlı olmaları yasal bir zorunluluktur.

Sera, su ürünleri ve hayvan hayat sigortalarında diğer branşlardan farklı olarak kayıt ile birlikte risk inceleme sonucunda olumlu olması halinde sigorta poliçesi düzenlenmektedir.

Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında poliçe son kabul günlerine ait detaylı bilgi ve tarım Sigortaları hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler, www.tarsim.gov.tr adresinden ulaşabileceklerdir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız