SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Don Uyarısı.!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye kış mevsiminin en soğuk günlerini yaşıyor, sıcaklık İzmir'de -1, İstanbul'da -3 dereceye inecek. Edirne -7, Ankara -10'u görecek.

Türkiye bu kışın en soğuk günlerini yaşıyor, Antalya'da bile dondurucu soğuk var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor.

Hafta sonu Anadolu genelinde görülen kar yağışlarının ardından kuvvetli don ve buzlanma günlük yaşamı olumsuz etkileyecek. Havanın bu kadar aşırı soğuk olmasına gökyüzünün bulutsuz ve açık olması neden olacak.

Bu üç gece Bolu'dan itibaren Ankara ve tüm denizden uzak kentlerde kuvvetli don var. Sıcaklık iç Anadolu'da gündüz bile 0 derecenin üzerine çıkamazken, gece Ankara, Uşak, Eskişehir, Afyon ve Bolu'da -8 ila -10, Sivas'ta -17, Edirne'de -7 dereceye kadar düşecek.

Gece Antalya'da 1, İzmir'de -1 dereceye kadar inecek sıcaklık nedeniyle sahil kesiminde dahi hafif don olacak, özelilikle perşembe gecesine kadar sera üreticileri'nin terbir almaları gerekiyor.

İstanbul'da da sıcaklık gece -3 dereceye iniyor, sabahları buzlanma başladı. Bu gece ve yarın zayıf bir kar yağışı olabilir. Çarşamba günü hava güneşli, sıcaklık gün fazla 7 derece olacak.

Doğu Anadolu'da ise kar yarın da devam edeceğinden hava daha ılık. Ancak çarşamba havanın açmasıyla başta Erzurum Palandöken olmak üzere bu bölgede de şiddetli soğuklar başlayacak, Erzurum gece -20 derecenin altına inebilir.

Perşembe ve cuma günü Anadolu genelinde siste yoğunluğunu artacak. Cuma günü Ege ve Akdeniz bölgesi güneyden gelecek yağmurla biraz ısınacak, hafta sonu diğer bölgelerde de sıcaklıklarda biraz yükselme var ama bu fazla ısınma yaratmayacak.

Kaynak: NTV meteoroloji

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız