SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Don Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Dün gün gece yarısından başlamak üzere sağanak halinde yağan ve Cuma öğle saatlerinde de yoğunlaşan yağmur ulaşımda sıkıntılara yol açarken, yağış miktarı saat 14.00’e kadar metrekareye 20 kilo olarak gerçekleşti. Bu arada Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan geceden başlamak üzere ilimizde hafif don beklentisi olduğu belirtilerek tarlasında ve bahçesinde özellikle sebze türü zirai ürün ekili olanlar uyarıldı.

KASIM AYI YAĞIŞI 49 KİLOYA ULAŞTI
Malatya’da Kasım ayı yağış ortalaması metrekareye 41 kilo olurken bu yıl 13 Kasım tarihine kadar yağış miktarı ortalamayı geçerek 49 kiloya ulaştı. Ay sonuna kadar bu miktarın 60 kiloyu geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman’dan alınan bilgiye göre, Kasım ayında 41 kilo olan yağış miktarı bu yılın ilk 13 gününde 49 kilo olarak ölçülürken, sadece 13 Kasım günü saat 14.00’de kadar metrekareye 20 kilo yağış düştü.

Duman, Kasım ayında yağış miktarının ortalamanın üzerine çıkmasının sevindirici olduğunu, ay sonuna kadar yağacak yağışla bu miktarın daha da artacağını kaydetti.

Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman, son yıllarda Malatya’daki yağış miktarının ortalamanın yüzde 30 civarında az olmasına rağmen bu yıl alınan yağışlarla bu miktarın yüzde 15’lere gerilediği de ifade etti.

DON TEHLİKESİ UYARISI
Bu arada Meteoroloji Bölge Müdürü Necip Duman ‘don’ uyarısında bulundu.

Duman, yağmurun Cumartesi sabahına kadar aralıklarla süreceğini belirtirken mevsim itibariyle ve yağmurun ardında Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan geceden itibaren hemen hemen her gün hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceğini bildirdi, tarla ve bahçesinde zirai ürünü bulunan vatandaşları uyardı.

Duman, çiftçilerin don olayına bağlı mağdur olmamaları için gerekeni yapmalarını tarla ve bahçelerinde önlem almalarını istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız