SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Don Zararı Karşılanacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 4. Tarım Fuarı'nın açılışına katılan AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, dondan zarar gören kayısı üreticisinin bakım zararının karşılanacağını söyledi.

Malatya Belediyesi Fuarcılık Şirketi'nin organize ettiği Malatya 4. Tarım Fuarı Mişmiş Park Fuar Alanı'nda açıldı. Açılışa Vali Ulvi Saran, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Malatya Belediyesi Fuarcılık Şirketi Genel Müdürü Murat Nalçacı, tarım ve hayvancılıkta çok önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, "Biz Malatyalı köylü ve çiftçimizin bilgi ve beceriden daha fazla yararlanmasını istiyoruz" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş ise, kaylısı üreticisini dondan zarar görmesi nedeniyle fuarı buruk açtıklarını belirterek, kayısı üreticisine hic olmaz ise bakım ücretinin ödenmesini istediklerini kaydetti.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, gelişmiş ülkelerde tarım ve hayvancılığın önemli noktalarda bulunduğunu belirterek, "Biz kendimize yeterli bir ziraat geliştirmediğimiz sürece başkalarına muhtaç oluruz. Ziraatımızı millileştirmeliyiz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, fuara 90 firmanın katıldığını ve bunun 30'unun il dışından geldiğini ifade ederek, Türkiye'de tarım sektöründe son 5 yılda önemli gelişmeler sağlandığını kaydetti.

KAYISICIYA ÖDEME YAPILACAK
AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, "Milletvekili arkadaşlarımızın parlamentoda çalışma gerekliliği rotaya çıktı. Hepsinin adına ben fuarda sizlerle beraberim. Günün en önemli ve Malatya'nın en önemli konularından bir tanesi de bir tabi afet haline gelen don olayı ile karşılaşmamızdır. Malatya'da tarım denince ilk akla gelen ana lokomotif kayısıdır. Biz 350 milyon dolar gelirden bahsediyorsak, esnafımızın krizden etkilenmeden çıktığından bahsediyorsak, bütün bu güzelliklerin altında, kayısı ve kayısı üretimini yapan çiftçilerimiz yatmaktadır. Biz çiftçilerimize sahip çıkmaz isek, bütün güzellikleri kaybederiz. Biz AK Parti olarak ve hükümetimiz olarak üreticimizin yanında olacağız. İlk günden itibaren Ziraat Odası tarafından don olayı Ankara'ya, Tarım Bakanlığı'na ve milletvekillerine afet ölçeğindeki problem çok iyi bir şekilde yansıtıldı. Ömer Faruk Öz ile birlikte bakanımız ve müsteşarlarımız ile konuyu görüştük. Hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Bunun raporları hazırlanıyor. Tarım Bakanımız Malatya'ya gelecekti, ancak sayın Cumhurbaşkanımızın Pakistan'daki gezisi kapsamındaki protokol imzalarında bulunması gerekiyordu. Özellikle 900 rakımın altında bulunan bahçelerimizde yüzde 100 bir zarar var. 1200 rakımın altında da ciddi bir zarar var. Kayısı buğdaya ve diğer ürünlere benzemez. Çiftçilerimiz 10 yıldır, 15 yıldır o ağaçlara emek veriyorlar. Çiftçilerimizin ister sigorta kapsamında olsun, ister olmasın, kayısıların bakım masrafları karşılanacaktır. Bu konuda Tarım Bakanımızı bekliyoruz. Hem sulama mevsiminde ve hemde gübreleme mevsiminde bu destekleri Bakanlar Kurulu'ndan çıkartıp, bu desteği kesinlikle vereceğiz. Hepimiz bu konuda üzüntülüyüz. Milletvekilliği çözüm üretme makamıdır, ağlama makamı değildir. Biz çözüm etmek zorundayız" şeklinde konuştu.

Vali Ulvi Saran'da "Gelişmiş ülkelerin hiç birinde tarım ihmal edilmemiştir. Mevcut tarım potansiyelini daha ilerilere taşımalıyız. İçinde bulunduğumuz yüzyılda tarıma dayalı sanayilerin stratejik değer kazandığını biliyoruz. Tarım ve hayvancılığın ihmal edilmesi kabul edilir değildir" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından fuarın açılışı yapılara, stantlar gezildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız