SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Donanımlı Bir Merkez Kuracağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:22:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediye Başkanı ve AKP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, büyük bir engelli sarayı projeleri olduğunu söyledi.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Malatya Belediye Başkanı ve AKP  Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Ahmet Çakır, beraberindeki partililerle birlikte Beyazay Derneği ile Malatya İş Kadınları Derneği’ni ziyaret etti.

İlk olarak Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şube Başkanlığı’nı ziyaret eden AKP heyeti, burada dernek yöneticileriyle fikir alışverişinde bulunup sohbet etti. Ziyarette sırasında konuşan Türkiye Beyazay Derneği Malatya Şube Başkanı Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, “Belediye Başkanımızın, il başkanımızın bize verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Gerek spor, eğitim gerekse korumalı iş yerleri ile ilgili gelecek çalışmalardan güzel projeler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

MALATYA’YA YENİ BİR OTİSTİK ÇOÇUKLAR EĞİTİM MERKEZİ KURUYORUZ

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, AK Parti iktidarıyla birlikte devletin sosyal boyutunu vatandaşlarımızın hissetmeye başladığını anlatarak, “Toplumsal hayatımızın içerisinde, engellilerin de hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri temel bir insan hakkıdır. Bu bağlamda, engelli insanlarımızın maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, istihdam yoluyla özgürleşmelerini sağlamak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek, ön yargılarla mücadele etmek ve onlara güvenli bir gelecek sunmak, millet ve devlet olarak en temel görevimizdir. Bakın, Battalgazi ilçemizde yeni bir Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi yapılıyor. Mevcut Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören 60 otizmli öğrencimiz, akademik beceri derslerinin yanı sıra müzik, beden ve resim eğitimleri alıyor. Her ay yaklaşık 4 milyon TL sadece ilimizdeki yüzde 51 üzerinde engeli bulunan kardeşlerimize bakmakla yükümlü kişilere ödeme yapılıyor. AK Parti olarak bizler, 'Sosyal Devlet' anlayışının gerekliliği içerinde konuya hassasiyetle eğiliyor, engellilerimizin; kendine yeterli, üretken, özgür bireyler haline gelmelerini bu bağlamda toplumla bütünleşmelerini sağlayacak hizmetlerden, azami ölçüde istifade etmesine dönük çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

BÜYÜK BİR ‘ENGELLİ SARAYI’ PROJEMİZ VAR

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise konuşmasında, “Biz bugüne kadar engelli kardeşlerimize yönelik şehirde gerçekten çok önemli çalışmalar yaptık. Şu ana kadar yapmış olduğumuz düzenleme ve şehir merkezinde yayalaştırılmış bölgeler dahil olmak üzere buralarda engellilerimizin çok rahat bir şekilde gezebileceği, yürüyebileceği, engelli araçlarının rahatlıkla gidebileceği alanlar oluşturduk. Kaldırımlarımız, bütün cadde ve sokaklarımızda 8-10 santimetreye düşürüldü. Bu çok önemliydi. Engellilerimize yönelik ulaşım araçları, otobüsler aldık. Şu an otobüslerimizin büyük çoğunluğu yüzde 100 alçak tabanlı araçlarımız. Ayrıca, engelli kardeşlerimiz için 3 tane aracımız var. Tamamen onlara tahsis etmişiz. Kendilerine verdiğimiz kartla, puanlama yapılarak, günlük yaşamlarında kullanımlarına sunduk. Engelli Merkezimizde 180 engelli kardeşimize eğitim vererek Kamu Personeli sınavına hazırlıyoruz. Geçen yıl 260 öğrencimiz vardı, bunların 126’sı kazandı ve devlet memuru oldu, kadro aldı; bu da bizi son derece mutlu etti. Yine engellilerimizle ilgili çeşitli kurslar düzenliyoruz. Ayrıca bu seneki projelerimiz içinde büyük bir engelli sarayı projemiz var. Türkiye’ye örnek olacak bir proje bu. İnşallah temelini birkaç ay içerisinde atacağız. Bu projemizle, engelliler için sinema salonundan toplantı salonuna, kafeteryalarına, yüzme havuzlarına kadar çok donanımlı bir merkez kuracağız. Sosyal-kültürel anlamda önümüzdeki Büyükşehir sürecinde de önemli proje ve yatırım hedeflerimiz var” şeklinde konuştu.

AK Parti heyeti, daha sonra Malatya İş Kadınları Derneği’ni (MAİKAD) ziyaret ederek Dernek Başkanı Burçin Han ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Ziyarette konuşan Dernek Başkanı Burçin Han, “Demokrasinin vazgeçilmez unsurunun seçimler olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda yapılacak yerel seçimlerin Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. Sayın Başkanımıza seçim sürecinde başarılar diliyoruz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, “Kadınların sosyal hayatta, ekonomik, ticari faaliyetler içinde özel sektör ve kamuda yönetici olarak daha fazla yer almasını destekledik ve bunu teşvik ettik. Ak Parti siyaseti kadının çok daha fazla görev, sorumluluk üstlenmesini hedefledi. Bu alanda büyük başarılar da elde etti. Yerelde belediye meclisi üyelerimiz arasında hanım kardeşlerimiz bulunuyor ve bu sayı geçmiş dönemlerle mukayese edilemeyecek miktara, yüksek orana çıkmıştır. Çalışan kadınların sorunları bizim sorunumuz oldu. Süt izninden, sigorta primlerinin yatırılmasına kadar geniş bir yelpazede onların yanında olduk. Okula gidemeyen, okula gönderilemeyen kadınlar ve kız çocuklarının meselesi bizim meselemiz oldu. Bizler Ak kadrolar olarak ne dedik; Siyasete kadının eli değecek. İşte bunu TBMM’de de görüyorsunuz, yerel yönetimlerde de görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE ŞEHRİMİZE ÖNEMLİ BİR CANLILIK GELECEK

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yerel yönetim olarak kadınlara yönelik birçok projeleri bulunduğunu anlatarak, “Başta sanat merkezimizden ağırlıklı olarak kadınlar yararlanıyor. Orda yaklaşık 80 grubumuz var; sanatsal-eğitici kurslara devam ediyorlar. Müzik eğitiminden çeşitli el sanatlarına kadar tiyatro kursuna kadar çok güzel faaliyetler gerçekleştiriliyor. Yine Malatya’da ilk kez Kadın Kültür ve Spor Merkezini hizmete açtık. Aile Danışma ve Destek Merkezi’ni kurduk. Psikolojik Danışmanlık ve Rehber öğretmenlerimizle birlikte ailelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Özellikle sıkıntı çeken ailelerimize iletişim noktasında arkadaşlarımız eğitim çalışmaları yapıyorlar. Sadece merkezde değil diğer yapmış olduğumuz 23 tane belediye sosyal tesislerinde de zaman zaman bu eğitimler veriliyor. Yine sanat sokağını yapıyoruz. Burada 7 önemli projemiz var. Kitap kafe, gençlik merkezi, sanat galerisi, Malatya mutfağı, kent müzesi, halıcı konağı ve sohbet kafe var. Dolayısıyla buralar şehrin kültürel-sosyal canlılığını sağlayacak çok önemli mekanlar. Bununla birlikte hanımlara yönelik yüzme havuzları yapıyoruz. Hem çocuklara yönelik yüzme havuzları, Türk hamamı, fitness salonu, spor parkı, kafeteryası gibi alanlar var. İnşaatları hızlı bir şekilde devam ediyor. Büyükşehirle birlikte şehrin kalkınması, ekonomik canlılığını yakalaması, sağlıklı kentleşmesi son derece artacak ve daha sağlıklı gelişecek. Büyükşehirle birlikte sosyal ve kültürel anlamda da şehrimize önemli bir canlılık gelecek” açıklamasında bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız