SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dondurucu Havada ''İşkence'' Gibi Açılış!..

A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan'ın Güzelyurt beldesinde DSİ tarafından yaptırılan Güzelyurt Göleti ve Sulama Projesi'nin açılışı, hayli soğuk bir havada gerçekleştirilirken, soğuk hava, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in Ankara'dan uydu aracılığıyla katıldığı açılış törenine damgasını vurdu. Uydu bağlantısı sırasında, bakan Güler, Vali'ye "Nasılsınız?" diye sordu ve "Üşüyoruz" yanıtı aldı.

11 YILDA TAMAMLANDI
1994 yılında 50.000 YTL Keşif bedelle ihaleye çıkarılan ve yaklaşık 5 bin dekar alanı sulayacak olan gölet ve sulama Projesi 33.745 YTL’ye ihale edilerek 1995 yılında yapımına başlandı ve aradan geçen 10 yıl süre içerisinde, 2005 birim fiyatlarına göre 11.725.984 YTL'ye maloldu.

DONDURUCU SOĞUKTA TÖREN..
Güzelyurt beldesinin sulama suyu ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacağı, mevcut alanda geliri 60 kat artıracağı belirtilen projenin açılışı dolayısıyla 23 Aralık Cuma günü saat 14.00'de yapılan törende, eksi 7 derece dolayındaki soğuk havanın etkisi fazla oldu.

İlgili bakanın uydu aracılığıyla katıldığı tören alanına gelen konukların bir bölümü, soğuk havadaki açılış nedeniyle eleştirilerini dile getirirken, Vali Osman Derya Kadıoğlu, tören alanına gelirken kurban kesimine engel oldu ve talimatını kasap anlamayınca, bıçağını elinden alarak korumasına verdi.

Karlı zeminde davul-zurna eşliğinde gösteri yapan folklorcuların bu gösterisine Vali müdahale etti ve soğuk nedeniyle kısa kestirdi. Çocuklar araçta törenin kalan bölümünü izlediler.

Törende DSİ 9. Bölge Müdürü Hamza Büyükkırcalı, gölet ve proje hakkında bilgi verirken, Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları "“Bu proje ile Güzelyurt’un artık sulama proplemi kalmayacaktır ancak, kuru tarımdan sulu tarıma geçişte çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu teknik ve mali yardımların bir an önce sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.

Vali Kadıoğlu da, çok kısa süren konuşmasında projenin hayırlı olmasını diledi.

BAKAN ARAÇLARDA BEKLENDİ..
Yerel açılış töreninin bitmesinden itibaren, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler'in, tüm yurttaki 53 projenin açılışını yapacağı uydu programı için beklenmeye başlandı. Vali, törene katılanlara, soğukta bekleme yerine herkesin araçlarında beklemelerini söyledi ve açılışın bu bölümünü davetliler araçlarında beklediler.

Bir süre sonra bakanlı program ekrandan yansıtıldı ve Güzelyurt'ta da temsili olarak butona basan Vali açılışı yaptı.

KİMLER KATILDI?
Güzelyurt'taki törene Vali Kadıoğlu, Hekimhan Kaymakamı Tülay Baydar, DSİ 9. Bölge Müdürü Hamza Büyükkırcalı, DSİ Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan, Hekimhan Belediye Başkanı Vahit Mutlu, Güzelyurt Belediye Başkanı Ali Seydi Millioğulları, Hasançelebi Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, bazı daire müdürleri, CHP İl Başkanı Niyazi Gökçe, merkez ilçe başkanı Zeki Çıplak, vatandaşlar katıldılar. AKP'nin Malatya yönetiminden törene herhangi bir katılım olmadığı bildirildi.

CHP İl Başkanı Gökçe, kış mevsiminde açılış töreni düzenlenmesine tepki gösterdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız