SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dönemim Bitti!.'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Eski Milletvekili Ali Osman Başkurt, Malatyalılara kırgın olmadığını ancak kendisinin kavgacı olarak tanıtıldığını iddia etti.

Malatya'da yerel bir televizyonun hazırladığı programa katılan AKP Eski Milletvekili Ali Osman Başkurt, AKP'den milletvekili olduğu dönemde ülke sorunlarını çözmek için çalıştıklarını ifade ederek, "AK Parti'nin bulvarına girenler temiz duygularla bu ülkeyi nasıl yönetebiliriz ülkenin sorunlarını nasıl çözeriz bunun hesabını yapıyorlar. Yani parti içine girerek, buradan rant elde etmeyi asla düşünmedim. AK Parti'nin iktidara geleceğini tahmin edenler para teklifinde bile bulundu partiye girmek
için ama bunu kabul etmedim. Allah lütfetti ve AK Parti Malatya Milletvekilliği görevinde bulundum. Ben, Malatya'nın sorunlarını kendime dert ettim. Sorumluluk duygusuyla ailemi ihmal ederek, hizmet etmeye çalıştım" dedi.

Kendisinin kamuoyuna kavgacı biri olarak tanıtıldığını ileri süren Başkurt, "Benim dönemim bitti. Köy köy geziyorum. Ben, siyasete yatkın değildim. Bana görev verilmediği içinde kimseye kırgın değilim. Malatyalıya da kırgın değilim. Ancak, silah kullanmadığım ve kavga etmediğim halde beni genel merkeze kavgacı biri olarak gösterdiler. Beni kavgacı diye tanıttılar. Ben, AK Parti'nin kurucu il başkanı oldum, milletvekili oldum, partizan olmadım. Benim ismimi kavgacı diye çıkaranları Allah'a havale ediyorum" diye konuştu.

Programdaki bazı diyaloğlar şöyle:

HÜLYA KAYA: En son yapılan belediye meclis toplantısıda imarla ilgili şuyulandırmayla ilgili konuşulurken bazı Adalet ve Kalkınma Partıli meclis üyeleri bizim dönem değil geçmiş dönem, diye ifade kullanmaları eski milletvekillerini yok saymaları size neler hissettiriyor?

ALİ OSMAN BAŞKURT : Canım yani sadece Cemal beyi yok saymıyor. Beni de yok sayıyorlar o parti benim evladım çocuklarım gibi. O yola koyulanlar yani Ak Partinin bulvarına girenler temiz duygularla bu ülkeyi nasıl yönetebiliriz, ülkenin sorunlarını nasıl çözeriz diye başladık ve pek çok sorunu cözdük. Hatta gelmiş geçmiş Özal'dan daha çok etkili olmuştur ki; Özal'a asla toz kondurmam. Benim için ayri bir yeri vardır. Ben yüzde doksan dokuz diyorum Özal'ı zehirlediler.

Yani kurucusu olduğum Ak partinin temiz duygularlar parti içine girip buradan rant elde etmeyi asla koymadım. Ak partinin iktidara geleceğini tahmin eden bazıları geldiler. Ama para alan emir de alır. Ben asla para almadım. O partı iktidara geldi. Birinci sıra milletvekilliğini Allah lutfetti. Sorumluluk duygusu omuzlarımda beni sarsıyor. Bugün şeker hastası, tansiyon hastası oldum. Çünkü ben Malatya'yı dert ettim. Yapmadan yapmış gibi gözükmekmiş oysa siyaset. 500 trilyonluk bir yatırımın gelmesine aracı oldum ve kendime ne alırım diye rant elde etmedim. Şu an maaşımdan başka hiçbir gelirim yok. Siyasetle varımı yoğumu bitirdim. O ünvana layık olmak benim için şerefti. Özal döneminde dahi kimsenin yapamadığı yaptıramadığı Beylerderesi, benim yaptığım o Beşkonaklar.. Bir ara üniversite aldı, belediye aldı türkü söylediler. Beylerderesi'ni, o tarihi eserleri 70 trilyon Battalgazi için 32 trilyon.. Bir belediye başkanı buraları ben yaptım diyomuş. Beni yok sayanları Allaha havele ediyorum

Bakın o tarihi eserler, Beşkonaklar, alt geçitler hiç kimse sahiplenmesin, poz vermesinler. Şu şu insanların katkısı olmuştur. Kendilerinin hiçbir katkısın olmadan ben yaptım diyenleri kınıyorum, Ak partinin ak ismine de yakıştırmıyorum

HÜLYA KAYA : Peki sizin bin yataklı bir hastane projeniz vardı. Daha sonra bu Şeker Fabrikası alanına 640 yataklı dendi. Bu konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

ALİ OSMAN BAŞKURT : Benim dönemin bitti. İstesem köy köy gezerim. Darende'de, Arapgir'de, Doğanşehir'de yaptıklarımı görün. Çocuklarımla 6 yıl aynı sofrada oturmadım, okullarını görmedim, öğretmenlerini görmedim, çocuklarımı görmedim, yakın dostlarımı görmedim. Ben o beş yılda yüz yılda yapılan işlere vesile oldum. O beş yılda 5 hedef koydum.

Tarihi eserler, Beylerderesi benim yok. Görenler gitsin Malatya'ya sahip çıksınlar. Benim isimimi kavgacı diye çıkaranları Allaha havale ediyorum.

HÜLYA KAYA: Siyasete küskün gibi bir tavrınız var. Teklif edilirse tekrar döner misiniz?

ALİ OSMAN BAŞKURT: Ben bunların rüyasını bile görmedim. Ben siyasete yatkın değildim. Yani ben Malatyalıya kırgın değilim. Nasıl olur da kırgın olurum? Silah kullanmadığım halde, kavgacı biri olmadığım halde, genel merkeze söylediyler. Kavga eden, yumruk atan bugünkü milletvekili ama o kişiler Malatya'ya manşet attılar. Kavgacı diye tanıttılar beni. Bir partisin kurucusu il başkanı milletvekili oldum ama partizan olmadım. Siyasete yeminli değilim.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız