SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dönmez'in Başkanlığını 'Reis'e Şikayet Etti

0
Güncellendi - 2019-08-11 05:00:15
Dönmez'in Başkanlığını 'Reis'e Şikayet Etti
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski dekanlarından Prof.Dr. Burhanettin Dönmez'inMilli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na getirilmesine, İlahiyatçı- Yazar Prof.Dr. Hayrettin Karaman tepki gösterdi ve bu atamayı, 'reisimiz' dediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Talim ve Terbiye Kurulu'nda bazı değişiklikler yaptı. Bu kapsamda, daha önce Alpaslan Durmuş'un sürdürdüğü Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı görevine, Durmuş'un alınmasının ardından İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi eski dekanlarından Prof.Dr. Burhanettin Dönmez (fotoğraftaki) getirildi.

"Sevgili Reis'imize duyurulur!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yakın çevresinden olduğu belirtilen İlahiyatçı- Yazar Hayrettin Karaman, Yeni Şafak Gazetesi'ndeki köşesinde, bu atamaya "İşte bu olmadı" başlıklı yazısında tepki gösterdi.

Yazısında, Prof.Dr. Dönmez'in daha önce paylaştığı, bakanlığın muhafazakar politikalarının yanı sıra İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay'a ilişkin eleştirel tweetlerine  yer veren Karaman, görevden alınan Alpaslan'ın muhafazakar eğitim politikasına ilişkin övgü içeren tweetlerini de yayınladıktan sonra "İşte gelen ve işte giden! Sevgili Reis'imize duyurulur" diyerek yazısına son verdi.

İslam Hukukçusu olan Prof.Dr. Karaman'ın yazısında, Burhanettin Dönmez'in, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay'la ilgili attığı öne sürülen “Maalesef rektörlükle soytarılığın birbirinden ayrı işler olduğunu bilmeyen rektörlerin sayısı hızla artıyor! Bizdeki de rektör olur olmaz hacca gitti, bıyık bıraktı, camiyi yıktırdı daha büyüğünü yaptırıyor. Rektör değerlendirme kriterlerinin acilen değişmesi gerekiyor!” tweeti de yeraldı.

Prof. Dr. Dönmez, Dücane Cündioğlu ile cevap verdi

Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ise twitter hesabından, Yeni Şafak Yazarı Prof.Dr. Hayrettin Karaman’ın 8 Ağustos tarihli “İşte Bu Olmadı” başlıklı yazısında kendisine yönelik eleştirilere cevap olduğu düşünülen bir paylaşım yaptı.

İslamî camianın önemli isimlerinden Dücane Cündioğlu’nun “Hiçbir bağlılığın sana insanlığını unutturmasına izin verme” şeklindeki aforizmasını alıntılayan Prof. Dr. Burhanettin Dönmez, twitter mesajında “Bugünlerde birine körü körüne bağlılığı yüzünden başkalarına haksızlık edenlere / kul hakkı yiyenlere çok rastlar olduğum için paylaşmak istedim” dedi.

Hayrettin Karaman “Yolsuzluk hırsızlık değildir” demiş, tepki toplamıştı

Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman (yandaki fotoğrafta), AKP ile olan yakınlığı ve icraatlarına büyük destek vermekle tanınıyor.

AKP hükümetlerine yönelik yolsuzluk eleştirilerine karşı yazdığı eleştirilerle gündeme gelen Hayrettin Karaman, yolsuzluğun hırsızlık olmadığını ileri sürmüştü. Karaman, 21 Aralık 2014 tarihindeki “Yolsuzluk başka, hırsızlık başkadır” başlıklı yazısında, (…) Şu halde yolsuzluk da ayıp, günah ve suç olduğu halde tarifi ve hükmü bakımından hırsızlık değildir, hukuki sonuçları ve cezası farklıdır” demişti.

Halen 85 yaşında olan Hayrettin Karaman, Ziraat Bankası’nın kuruluşları olan Ziraat Emeklilik ve Ziraat Portföy’ün Danışma Kurulu Üyesi olarak katılım bankacılığı faaliyetlerinde danışmanlık hizmeti veriyor.

Hayrettin Karaman’ın oğlu Muhammed İhsan Karaman bir dönem İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rekötrlüğü görevine atanmıştı. Karaman’ın damadı Ahmet Saim Klavuz ise Nisan 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmıştı.

"Cumhurbaşkanı emretti geldik, bakan tebliğ etti görevi devrettik"

Bu arada, Burhanettin Dönmez’in yerine atanmasıyla görevden alınan eski Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, twitter hesabından bir dizi mesaj yayınladı. Durmuş mesajlarında “15 Temmuz konjonktüründe Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emri ile göreve geldiğini, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un tebliği ile de görevi Burhanettin Dönmez’e devrettiğini” yazarak, üstü örtük şekilde sitemde bulundu.

Alpaslan Durmuş twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

"22 Ağustos 2016’da siyaseten Sayın Cumhurbaşkanımız ve hususen de gönül verdiğimiz değerler manzumesi davanın baş mümessilinin imzası ile kararnamemiz yayımlanmak suretiyle memleketimize ve hassaten çocuklarımıza hizmete çağrıldık.

15 Temmuz konjonktüründe aldığımız bu emirnameyi bir “seferberlik görev emri” olarak telakki ettik. Bu kararname mucibince, inandığımız değerler adına kayıtsız kalamazdık, kalmadık.

Şahsımın bir talebi olmaksızın talimat aldığımız görev için geriye bakmadan, ileride de ne olacak, davetin asaleti bittecrübe ayrılıkta nasıl vuku bulacak endişesi ve muhasebesi yapmadan, serden de işimizden de geçip sendelemeden koşup geldik.

Geçen 35 ay boyunca gerek Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında gerekse topyekûn Millî Eğitim Bakanlığında görev yapan arkadaşlarımla uzun, her ânı heyecan ve üstün gayretle dolu, günlü bir yol yürüdük.

29/08/2019’da Millî Eğitim Bakanlığında Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı olarak başladığım bu yolculuktaki görevimi, 06/08/2019 Salı günü itibarıyla Sayın Bakanın tebliği ile Sayın meslektaşım Prof. Dr. Burhanettin Dönmez’e devrettim.

Salı gününden şu ana kadar farklı mecralarda yapılan kadirşinas yorumlar, dualar ve hüsn-ü şehadetlerden dolayı tüm şahitlerime kalbî teşekkürlerimi arz ediyorum.

Huzur ile ifade edebilirim ki yolda bulduklarımızı yolun tasarımından inşasına alınteri, göz nuru akıttıklarımızla ezdirmedik, hatırlarını paymal etmedik. Yol boyunca yoldaşım olmuş, yükü beraber taşıdığımız bütün mesai arkadaşlarıma tek tek, ayrı ayrı teşekkür ederim.

İyi ki vardınız ve her daim var olasınız. Dün olduğu gibi yarın da hemderdi olduğumuz değerlerimiz istikametinde memleketimize ve çocuklarımıza sunacakları ve sunacağımız hizmetlerin hayırlı, bereketli olmasını temenni ediyorum.

Başta halefimiz olmaya talip yeni Başkan olmak üzere görevi devrettiğim arkadaşlarımıza da başarılar, kolaylıklar diliyorum. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi arz ederim.

Biten her şey başlayacak olan bir şeyler için mahreçtir. Hulasa dost bîvefâ değil; dostluğun şanı bunu gerektirir ve dahi hemdert de çok imiş; hamd ola, hamdler O’na. Vira Bismillah!"

İnönü Üniversitesi Rektörü Kızılay'dan kutlama

Yeni Şafak Yazarı Hayrettin Karaman’ın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Prof. Dr. Burhanettin Dönmez’e yönelik eleştirilerini “anlamsızlaştıran” hareket ise, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’dan geldi.

Hayrettin Karaman, Ahmet Kızılay’ı eleştirdiği ve itham ettiği ileri sürülen tweet mesajını kullanarak Prof. Burhanettin Dönmez ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikâyet ederken, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Karaman’ın tersine, eski çalışma arkadaşı Prof. Dönmez’i kutlayan bir mesaj yayınladı.

Prof. Dr. Ahmet Kızılay, twitter hesabından yayınladığı kutlama mesajında, “Saygıdeğer hocamız, Eğitim Bilimleri öğretim üyemiz Prof. Dr. Burhanettin Dönmez Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu başkanlığına atanmıştır. Prof. Dr. Burhanettin Dönmez hocamızı tebrik ediyor yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın danışmanı Doç. Dr. İlhan Erdem de Prof. Dönmez’e atandığı yeni görevde başarı dileyen bir kutlama mesajı yayınladı.

Doç. Dr. İlhan Erdem, kutlama mesajında, “Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi hocamız ve Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı değerli hocamız Prof. Dr. Burhanettin Dönmez Talim Terbiye Kurulu Başkanlığına atanmıştır. Kıymetli hocamı tebrik eder, başarılar dilerim” dedi.

Prof.Dr. Burhanettin Dönmez'in özgeçmişi

Öte yandan, Prof.Dr. Burhanettin Dönmez'in (yandaki fotoğrafta) bakanlığın Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı sayfasında yeralan özgeçmişi şöyle:

1959 yılında Tokat’ta doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi Tokat’ta okudu. Lisans (1983) ve yüksek lisans (1986) eğitimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Yönetimi Teftişi ve Planlaması bölümünde, doktora(1992)  eğitimini ise İnönü Üniversitesinde aynı alanda tamamladı.

Memuriyete 1978 yılında başladı. 10 yıl kadar Millî Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında memur, öğretmen ve yönetici olarak çalıştı. 1987 yılında öğretim elemanı olarak üniversiteye intisap etti. 30 yılı aşkın bir süredir öğretim üyesi olarak İnönü Üniversitesinde çalışmaktadır. Bu süre içinde anabilim dalı başkanlığı, bölüm başkanlığı, dekan yardımcılığı, enstitü müdürlüğü, fakülte dekanlığı gibi çeşitli idari görevlerde bulundu. Eğitim Fakültesi Dekanlar Konseyinde (EFDEK) iki dönem üye, bir dönem Başkanlık görevlerini yürüttü. Yükseköğretim Kurulu Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubunda görev yaptı.

Eğitimle ilgili çeşitli sempozyumlara ve panellere katılmış, çok çeşitli konferanslar vermiştir. Ortak yazarı ve/veya editörü olduğu sekiz kitabı olan Prof. Dr. Burhanettin Dönmez ’in ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Alpaslan Durmuş'un özgeçmişi

Alpaslan Durmuş (yandaki fotoğrafta), 1970 senesinde Kars'ta dünyaya geldi.

İlk ve ortaöğrenimini İstanbul'da tamamlayan Durmuş, 1993 senesinde de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu.

Yüksek lisansını 2002 senesinde aynı üniversitede Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında “Küreselleşmenin Eğitime Yansımaları” başlıklı teziyle tamamladı. Aynı enstitüde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında doktora çalışmasını hâlen sürdürmektedir.

1994-2000 yılları arasında öğretmen ve idareci olarak Kırklareli’de ve İstanbul’da resmî ve özel öğretim kurumlarında görev yaptı.

2000 senesinde bir eğitim danışmanlığı firması kurdu. Bu tarihten sonra farklı türlerde ve düzeylerde eğitim kurumlarına danışman olarak hizmet verdi. 2016 yılına kadar kurduğu eğitim danışmanlığı, içerik üretimi ve yayıncılık hizmetleri veren kurumunun Genel Müdürü olarak çalışmalarına devam etti.

Yayıncı, yazar, yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü, editör, danışman, redaktör, düzeltmen vb. görevlerle katkıda bulunduğu kurum ve kuruluşlardan bazıları şunlardır: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, EDAM Yayınları, Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, Türkiye Diyanet Vakfı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti.

Birçok sivil toplum kuruluşunda farklı görevler üstlenen Durmuş, 2005 senesinden bu yana üyesi olduğu TBYM’nin (Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği) 09 Mart 2015’te icra edilen 5. Olağan Genel Kurul’unda Yönetim Kurulu üyesi seçildi.

Bu tarihten itibaren 2016 yılı Ağustos ayına kadar TBYM Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini icra etti.

Evli ve üç çocuk babası olan Alpaslan Durmuş, 29 Ağustos 2016 tarihinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına Kurul Başkanı olarak atandı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- internethaber.com

FOTO: Burhanettin Dönmez'in bakanlıktaki makamında çekilmiş fotoğrafı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Uğur Küçük (3 yıl önce)
    Eğitim bilimleri dersi aldık hocamızdan işine ciddiyeti, titizliği, verdiği hayat dersleri yıllar geçmesine rağmen hala hayatımızda büyük bir zenginlik hocamızı tebrik ediyorum muvaffakiyetler dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki KARAERKEK (3 yıl önce)
    Burhanettin Dönmez hocamı 50 senedir tanırım. Bir yanlışını ne gördüm ne duydum nede şahit oldum. Doğru bildiği ve gördüğü şeyi savunabilecek ve yanlışı da eleştirebilecek kadar erdem ve prensip sahibi bir bilim insanıdır.. Hayrettin Karaca hocamızın eleştirileri sanırım bu değerlerin dışında. Sadece kendi Dünya görüşünün bağnazlığından ve mahalle baskısından kendini kurtaramamış, bilim ve bilim insanına bakış tarzı, tarafsız ve objektiflikten uzak , zarar görmüş ve görmeye de devam etmektedir.Yapılan eleştiride zaten bundan dolayı , objektiflikten uzak ve etik dışıdır. İşinin ehli olan ve bilimden şaşmayan Sayn Prf.Dr. Burhanettn Dönmez hocamıza yapılan bu haksız eleştiriler kendilerine yakışmamıştır. Peygamber efendimizin işini ehline teslim ediniz hadisini kendilerine hatırlatır,zaman içerisinde yaşayabileceği mahcubiyet karşısında Sayın, Burhanettin Dönmez hocamızdan dileyeceği bir özrü unutmamasını temenni ederim. Değerli Hocamıza da yeni görevinde başarılar dilerim. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Bir duruşu olmalı insanın.Hem işi ehline verin diyevceksin,hemde aynı görüşü paylaşmıyoruz bu olmaz bizden değil diyeceksin.Bu zamana kadar ki eğitim talim terbiye ortada.Her kurumu tarikatlara teslim ettiniz.Bir dairede önceleri 2 kişi namaz kılardı.Menzilci bir müdür atandı ,mescit ful.Ey iktidar.Müslüman değil münafık çoğaltıyorsunuz.Tekasür kırizindesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut Çiçek (4 yıl önce)
    Burhanettin Dönmez Hocamla 1990 yılında henüz akademik kariyerinin başında tanıdım. Bir çok dersime girdi, sohbetlerim oldu. Bir öğrencisiyle paylaşmayabileceği özel bilimsel eleştirilerini paylaştı. Sanırım farklı inanç ve ideolojilere sahiptik... Sanırım diyorum. Tam bir bilim insanıydı, tarafsızca eleştiriler yöneltebilir, çok zekice taşı gediğine koyabilirdi ve bizlere düşünmeyi öğreten bir hocamızdı. Eğitim yönetimi ve denetimi alanında okumak için ÖSS ve ÖYS olan iki basamaklı sınavı kazanmış olmanız yetmez, en az üç yıl başarılı derecede öğretmenlik yapmış olmanız gerekmekteydi ve bu nedenle sınıfımız en küçüğü 22 yaşında olan, 45 yaşında fiilen çalışmakta olan öğretmenlerin sınıfıydı. Her görüşten öğretmen vardı ama hepimizin ortak olduğu hususlardan birisi de, Hocamız Burhanettin Dönmez'in çok zeki ve iyi bir hoca, adaletli, objektif olduğu yönündeydi... Burhanettin Dönmez bu ülkenin çok az insanında görülen objektif, adaletli bilim insanıdır... Hayrettin Karaman'ın değerlendirme kriteri de, İsmail Kılıçarslan'ın da değerlendirme ölçütleri tam bir partizanca, komik, liyakattı dikkate almayan, sokak insanı değerlendirmesi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Gokben (4 yıl önce)
    Sayin burhanettin hocam işi ile siyasi gorusunu karistirmaz. Son derece egitimli ve donanimli bir insandir. Milli Egitim Bakanligina cok onemli katkilari olacaktir. Yolu acik olur insallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz Çağlar (4 yıl önce)
    Üniversiten Hocam olur. Doğru düzgün bir bilimadamı, adam gibi adamdır. Hayırlı Olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • SAKİNE (4 yıl önce)
    yazı içerisinde hayrettin karamanın oğlu muhammet ihsan kahraman istanbul medeniyet üniversitesi rektörü.eniştesi ahmet saim kılavuz uludağ üniversitesi rektörü . türkiyede toplam 180 devlet ve vakıf üniversitesi var.rektör üniversitede en üst düzey yönetici. türkiye' de toplam 180 rektör var. 180 rektörden 2 tanesi hayrettin karaman ailesinden. ne diyeyim darısı diğer ailerin başına.
    0
    0
    Yanıtla
  • GÖREN GÖZ (4 yıl önce)
    sayın alpaslan durmuş 6 yıl milli eğitim bakanlığında öğretmen olarak çalışmış.(altta yayıncı, yazar, yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü, editör, danışman ,redaktör, düzeltmen ......bir insanın bir mesleği olur. ) milli eğitim bakanlığında en önemli makamlara gelmiş.1 milyona yakın çalışan ve 100.000 den fazla kurum teslim edilmiş.yazık ülkemize.yazık eğitimimize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (4 yıl önce)
    Bakanligin can damari olan Talim Terbiye Kurumu gibi bir kuruma egitim bilimci bir Bilim Adamının gelmesi çok güzel bir adım.Hocamiza vatanımıza,milletimize hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burhan KAYNARCA (4 yıl önce)
    Eğitime gönül vermiş, saygıdeğer hocamı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 yıl önce)
    Burhanettin hoca yüzlerce makale yazmış türkiyenin önde gelen eğitim hocalarındandır. liyakat sahibi birisidir. ne konuştuğu ne twit attığı ile uğraşılmaması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan doğan (4 yıl önce)
    Burhanettin hoca ile aynı siyasi görüşü paylaşmam ama işinin ehli birisi sayın karaman hoca sizin çocuklar ve torunlar yokmuydu onları önerseydin peygamberimizin hicret esnasında gideceği yolları gösteren ve Mekke feth edildiğinde kabenin bakımını yapandan anahtar alınınca gelen ayeti bilmeyen varmı sayın karaman ,işine siyaset Karıştırmayan sayın dönmez hoca gibilere ihtiyaç var sayın cumhurbaşkanıma ve sayın bakanıma işi ehline verdikleri için saygılarımı arz ederek teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Şenol (4 yıl önce)
    Burhanettin Hocamı tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyorum!
    0
    0
    Yanıtla