SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dönüm Başına 9.6 Ton Verim"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:47:46
A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Kapıkaya Barajı’nın sulama kanallarının hizmete girmesi ile Kale bölgesindeki çiftçiler için alternatif ürünler arasına pancar da giriyor. Bu yıl ilk defa bölgede örnek tarlada gerçekleştirilen pancar ekimi olumlu sonuç verdi ve 50 dönümlük alanda pancar ekimi yapan çiftçinin yaklaşık 45 bin TL tutarında net gelir elde ettiği ortaya çıktı. 

Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat,  Malatya’da Kale bölgesinde pancar ekiminin şimdiye kadar yapılamadığını, ancak Turgut Özal Kapıkaya Barajı ile bölgede pancar üretiminin yapılabileceğini ve bu bölgede şeker oranı yüksek pancarın elde edilebileceğini söyledi. 

DÖNÜM BAŞINA 9.6 TON

Murat,  Kale ilçesinde Ramazan Özen  adlı çiftçiyi teşvik ederek,  50 dönümlük alanda bu sezon pancar ekimi yapıldığını söyleyerek, “Bölgede ilk defa ekimi yapılan pancarda çok önemli bir sonuç elde edildi. Dönüm başına 9.6 ton ürün alındı. 50 dönümde 480 ton pancar kaldırıldı. Pancarın şeker oranı yüzde 17 olarak belirlendi ve Malatya için önemli bir sonuç” şeklinde bilgi verdi.

Örnek tarlada Kale bölgesinde ilk defa pancar ekimi yapan Ramazan Özen adlı çiftçinin 50 dönümlük tarladaki ekiminde elde ettiği 480 ton pancardan dolayı net gelirinin ise yaklaşık 45 bin TL olduğu kaydedildi.

Örnek pancar tarlasının zaman zaman Şeker Fabrikası yöneticilerinin de ziyaret ederek; gelişmeler hakkında bilgi aldıkları  belirtildi.

ÇİFTÇİLER SULAMA SİSTEMLERİNİ BEKLİYOR

Kale bölgesinde Turgut Özal Kapıkaya Barajı’nın sulama suyu sisteminin tam olarak hizmete girmesinin ardından bölgedeki çiftçilerin yetiştireceği alternatif ürünler içerisinde pancarın önemli bir yeri olacağı ifade ediliyor.

Diğer yandan Recai Kutan Boztepe Barajı’nın sulama suyu sisteminin de hizmeti girmesi ile Yazıhan bölgesinde de önemli bir pancar üretiminin başlayacağı belirtiliyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız