SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dönüşüm Gerekli Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Yavuz, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Malatya için gerekli olduğunu ve bu konuyla ilgili bir takım teknik ve sosyal anlamdaki çekincelerin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Beydağı Yamaçları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı M. Sait Aytekin ve beraberindeki dernek yöneticileri, Beydağı Bölgesindeki Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki sıkıntılar nedeniyle Mimarlar Odası Başkanı Abdurrahman Yavuz'u ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular. Ziyarette konuşan Mimarlar Odası Malatya Şube Başkanı Abdurrahman Yavuz, "Kentsel Dönüşüm Projesi, Malatya'nın en önemli gündem maddelerinden birisidir. Biz, konunun daha çok mesleğimiz ile ilgili bölümü ile alakadarız. Bizim mesleğimiz işin sadece proje kısmını kapsarken, bu arada o bölgedeki insanların yaşam tarzları, proje ile ilgili yaklaşımları ve proje sonucunda mutlu olup olmayacakları konusunda elbette projeyi etkileyen çok önemli faktör olarak görmekteyiz. Böyle bir değişim ve dönüşüm Malatya için gereklidir. Ancak, bu konuyla ilgili bir takım teknik ve sosyal anlamda çekinceler varsa, giderilmesi gerekmektedir" dedi.

Beydağı Yamaçları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı M. Sait Aytekin ise, "Biz işe biraz daha insanı ve sosyal açıdan bakıyoruz. Teknik açıdan çok bizi ilgilendiren oradaki yaşamlarımız. İşte komşularımızla olan ilişkilerimiz, bir cenazede oradaki insanların diyalogları, yardımlaşması. Bu kültürden yeni bir kültüre, apartman kültürüne geçişte adaptasyonun sağlanıp sağlanamayacağı. Malatya şu anda suç işlemede en az olduğu ve boşanmanın sıfır olduğu bir bölge konumunda. Bu yapı dağıldığında nasıl bir durum oluşacağı endişesini yaşıyoruz. Ayrıca, evlerimize ve yerlerimize gerçek fiyat verilmiyor. Düzeltileceği söyleniyor ama çokta inandırıcı değil. Buradaki insanların genel isteği, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin iptal edilerek, oraya imar sokulmasıdır. Apartmanda oturan insanlar bir birlerine çok yakınlar ama, yürekleri bir birine uzaktır. Bu bizim kültürel yapımıza terstir" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız