SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Dönüşüm Programı Sorunları Artırdı''

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi Başkanı Hasan Kaldık, hükümetin 'sağlıkta dönüşüm programı' adıyla başlattığı uygulamanın, sağlık alanının sorunlarını derinleştirdiğini öne sürdü.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı SES tarafından Beydağı Devlet Hastanesi'nde eylem düzenlendi. Eyleme, Beydağı Devlet Hastanesi'nde görevli doktor, hemşire ve diğer sağlık çalışanları ile bazı sendikaların temsilcileri katıldı.

Eylemde konuşan SES Malatya Şubesi Başkanı Hasan Kaldık, "Sağlıkta dönüşüm programı adıyla başlatılan uygulamadaki politikalar, sağlık alanında içinden çıkılması imkansız bir kaosa yol açmış durumda. Sendikaların, ilgili meslek örgütlerinin itirazları hiçe sayılarak, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na mülkiyet gaspıyla birlikte devredilmesi, SSK giderlerinin 3 kat artmasına yol açmıştır. Şimdi ise bu maliyet artışı, sosyal güvenlik sisteminde 'kara delik' olarak nitelendirilerek halka fatura edilmek istenmektedir. Sağlıkta her geçen gün derinleşen sorunlara, sosyal güvenlik ve sağlık sisteminin çökertilmesine bugüne kadar seyirci kalmadık, bundan sonra da kalmayacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız