SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dönüşüm Projesi Rafa Kalktı!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:41:55
Dönüşüm Projesi Rafa Kalktı!..
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi’nin, şehir içindeki minibüslerin otobüslere dönüştürülmesi yönünde minibüsçü esnafı ile yaptığı görüşmelerde bir sonuç alınamadığı ve minibüslerin şehir içinde çalışmaya devam edeceği bildirildi.  Büyükşehir Belediyesi’nin esnafla bugüne kadar yaptığı 60’ın üzerindeki toplantıdan sonuç çıkmadığı ve esnafın, ekonomik nedenlerden dolayı otobüs dönüşüm sürecini kabul etmeği ileri sürüldü.  Belediye yetkilileri ise bu iddiayı doğruladı.

Konuyla ilgili olarak Karsan firmasının, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası ile birlikte Altınkayısı Ramada Plaza’da organize ettiği ve Büyükşehir Belediyesi ile MOTAŞ’tan yetkililerin de katıldığı toplantıda bu yönde karar alındığı ifade edildi.

Karsan firmasından dün akşam saatlerinde basın kuruluşlarına yapılan yazılı açıklamada, söz konusu toplantıya, Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce, Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hasan Alıcı, MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, organizyonda Karsan Pazarlama adına Türkiye Satış Müdürü Kaan Erkırtay, Bölge Satış Müdürü Coşkun Tokan, Servis Bölge Müdürü Soydan Solmaz ve minibüsçü esnafı katıldı.

Altınkayısı Ramada Otel’deki toplantıda konuşan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bilgisi doğrultusunda otobüs dönüşüm sürecini sonlandırdıklarını,  Malatya’da minibüsten otobüse bir dönüşüm gerçekleşmeyeceğini, minibüslerin minibüs olarak kalacağını söylediği belirtildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Toplantının ana gündem maddesini; Malatya’da Minibüsçüler Odası ve Belediye arasında yapılan minibüsten otobüse dönüşüm sürecinin minibüs lehine sonuçlanması oluşturdu. Bir yılı aşkın bir süredir Büyükşehir Belediyesi, esnafla 60’ın üzerinde toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıların sonucunda, ekonomik nedenlerden dolayı otobüs dönüşüm süreci kabul edilmeyerek minibüse devam kararı alındı. Toplantıda söz alan Malatya Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Mesut İnce; Büyükşehir Belediye Başkanı’nın bilgisi doğrultusunda otobüs dönüşüm sürecini sonlandırdıklarını, Malatya’da minibüsten otobüse bir dönüşüm gerçekleşmeyeceğini, minibüslerin minibüs olarak kalacağını belirtti. İnce, konuşmasında esnaftan araçlarını yenilemesini talep ederken, araçların engelli erişimi kanununa uygun olması gerektiğinin önemini vurguladı. İnce; “Minibüsçülükte yenilikler yapmayı, vatandaşlarımıza daha modern ve daha kaliteli hizmet sunmayı temenni ediyoruz. Değişen ve gelişen Türkiye’miz de, Malatya’mız da, bizler de yeniliklere açık olmalıyız” diye konuştu.

Öte yandan söz konusu toplantı ile ilgili ulaştığımız Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili ise, minibüslerin otobüslere dönüştürülmesi işleminden vazgeçildiği yönünde toplantıda alınan bu kararı doğrulayarak “Esnaf için pahalı geldi.  Ekonomik nedenlerle kabul etmek istemediler” dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız