SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dönüşümler Sancılı Olur"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:01:51
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya 2. sıra Milletvekili Adayı Taha Özhan, Mısır Çarşısı ve Kığılı Pasajı’ndaki esnaflarla bir araya geldi. Ziyaretleri esnasında  açıklamalarda bulunan Taha Özhan, “Son 13 yılda ekonomimiz şahlandı, ülkemiz istikrara kavuştu. Bundan sonraki süreçte de Türkiye ve Malatya, Başbakanımız Davutoğlu’nun liderliğinde şahlanmaya ve büyümeye devam edecek” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Başdanışmanı ve Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Mısır Çarşısı ve Kığılı Pasajı’nı ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan’a vatandaşlar ilgi gösterdi. Tek tek bütün esnaflarla tokalaşan Taha Özhan, ayrıca vatandaşların sorun ve taleplerini de dinledi. Türkiye’de ve Malatya’da kalkınmanın ve istikrarın sürmesi adına Malatyalılardan destek isteyen Taha Özhan, Türkiye’de gerçek anlamda sosyal devlet anlayışını AKP iktidarının yerleştirdiğine işaret etti.

“200 milyardan 830 milyara dolara ulaşmış bir ekonomimiz var” diyen Özhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz ülkeyi 230 milyar dolarlık bir milli gelirle devraldık. Geçen yıl 800 milyar doların üzerinde gelire ulaştık. İhracatta 36 milyar dolardan, 160 milyar dolara ulaştık. Türkiye, her alanda gelişti, kalkındı. Ülkemizde yatırımlar şahlandı, ekonomimiz şahlandı, Türkiye istikrara kavuştu. Bundan sonraki süreçte de Türkiye’miz ve Malatya’mız Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun liderliğinde şahlanmaya ve büyümeye devam edecektir.”

Taha Özhan, Mimarlar Odası Malatya Şubesi’ne de bir ziyaret gerçekleştirdi. Taha Özhan’ı Mimarlar Odası Başkanı Habib Ahmet Coşkun ve üyeler karşıladı.

Ziyaret esnasında Taha Özhan’a oda hakkında bilgiler veren Başkan Habib Coşkun, Mimarlar Odası’nın yurt genelinde 21 şubesinin, 79 ilde de temsilciliğinin bulunduğunu ifade ederek, “Büyük bir meslek örgütü olan Mimarlar Odası, gerektiği zaman da önemli bir kamu görevi gören önemli bir meslek örgütüdür. Bu noktada geçtiğimiz yıllarda Malatya’da birçok sempozyuma ve birçok uluslararası konferansa ev sahipliği yaptık” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Adayı Taha Özhan ise Türkiye genelinde ciddi bir kalkınma hamlesinin başlatıldığını vurgulayarak, “Şehirlerimizi, eski ve köhneleşmiş yapılarımızı hızlıca dönüşeme tabi tutmak bizleri ciddi şekilde zorladı. Bu şekildeki dönüşümler sancılı olur. Tam da bu noktada Mimarlar Odası gibi odaların bizlere kurucu etkiler vermesini isteriz. Bunu zaman zaman gerçekleştirdik. Zaman zaman gerçekleştiremedik. Ama son tahlilde bu ülkede bu şekilde hep beraber yaşayacağız. İnşallah 7 Haziran seçimleri hayırlara vesile olur. El birliği ile kentsel dönüşümlerimizi, şehirlerimizin dönüşümünü sizlerden aldığımız destek ve milletimizden aldığımız güçle en hayırlı hizmetlere dönüştürmek için gayret sarf edeceğiz” şeklinde konuştu.

ÇALIK'IN ZİYARETLERİ..

Bu arada AKP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, "Malatya, Türkiye'de siyasete yön veren 81 il içerisinde farkındalık oluşturan çok önemli şehirlerden bir tanesi" dedi. 

Çalık, Yaş Sebze ve Meyve Pazarı'nı ziyaret etti. Yaş Sebze ve Meyve Pazarı'nı ziyaret eden Çalık, esnaflarla bir araya geldi. Esnafların astıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dev posterlerini gören Çalık, "Malatya kararını vermiş" dedi. Pazarda esnaflarla birlikte fotoğraf çektiren Çalık, 'Yeni Türkiye Yolunda Her Şey Yolunda Usta' pankartını görünce bir hayli mutlu oldu. Esnafların 'Malatya'da 6'da 6' deyimlerini alkışlayan Çalık, milletin desteğiyle Malatya'da 6, Türkiye genelinde ise 400 milletvekili alacaklarını söyledi. 

Çalık'ın yanına gelen bir vatandaş, AKP iktidarı öncesinde vatandaşların yaşadıklarını iyi hatırladıklarını belirterek, "AK Parti'den Allah razı olsun" dedi. Duygulu anlar yaşayan vatandaş, Çalık'a dua etti. 

Çalık, ziyaretleri kapsamında ayakkabı tamircilerinin bulunduğu caddeyi de gezdi. Esnaflarla bir araya gelen ve uzun süre sohbet eden Çalık, yaşlı bir kadının duasını aldı. Ayakkabı tamircilerini tek tek gezen Çalık, daha sonra tezgahın başına geçerek ayakkabı dikti. Esnafların da desteğiyle ayakkabı diken Çalık, çevredeki vatandaşlardan büyük alkış aldı. 

Çalık, esnaf ziyaretlerinin ardından AKP İl Gençlik Kolları tarafından Kaynarca İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen hediye dağıtım etkinliğine katıldı. Sınıfları gezen Çalık, öğrencilere 'Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın adlarını biliyor musunuz?' sorusunu yöneltti. Öğrencilerden doğru cevaplar alan Çalık, kendisini tanıyan olup olmadığı sorusuna ise bir öğrenciden 'Özgün abla' cevabını alınca kahkahaya boğuldu. 

Çalık daha sonra AKP Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan ve gençlik kolları üyeleriyle birlikte öğrencilere hediyelerini takdim etti. 

Öznur Çalık, daha sonra AKP Kadın Kolları tarafından Battalgazi Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen  'Kadın Kolları Mahalle Temsilcileri Moral ve Motivasyon' toplantısına katıldı.Bayanların büyük coşkusu ve alkışları eşliğinde salona giren Çalık, burada yaptığı konuşmada, "Malatya, Türkiye'de siyasete yön veren 81 il içerisinde farkındalık oluşturan çok önemli şehirlerden bir tanesi. Ben siyasette, 'ben de varım' dediğim gün 'Malatya'da 'kadın siyaset yapar mı?' diye bakıyorlardı. Bugün Allah'a hamdolsun başka kurucu genel başkanım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında görevimizi devam ettiren Başbakanım genel başkanım Ahmet Davutoğlu sayesinde, sizlerin sayesinde bugün Malatya'da liste başında bir kadın olarak karşınızdayım" dedi. 

Çalık, kadın üzerinden siyaset yapan partilerin var olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "Kadın üzerinden siyaset yapan partilere, AK Partili kadınların söyleyecek sözü var. Siz AK Parti'den önce kadınlara ne kadar değer verdiniz? Kadınları siyasette ne kadar karar alma mekanizmalarına taşıdınız? Ne kadar kadını yönetim kademesine taşıdınız? Diye, bu kadınlar döner size sorar. Yüzyıllık bir siyasi parti olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi dönüp kendi siyasi tarihine bir baksın. Muhalefetin milletvekilleri, 'sahayı AK Partili kadınlara bıraktınız' demiş. Günaydın. Biz zaten hep sahadaydık. Hiç sahadan çıkmadık. 'Yarın seçim var' deseler, hep hazırdık"

MELEKBABA TOPLANTISI..

AKP Malatya milletvekili adayları Taha Özhan, Bülent Tüfenkci ve Bayram Taşkın Melekbaba Mahallesi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. 

Melekbaba Mahallesi’nde gerçekleştirilen ortak toplantının açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “7 Haziran seçimleri, seçimlerin en önemlisi. Bu seçimde Cumhurbaşkanlığı seçiminde göstermiş olduğumuz ihmalkârlığı göstermemeliyiz. Bu seçimde çok yoğun bir katılım gerçekleştirmeliyiz” dedi. 

AKP Malatya Milletvekili adayı Bayram Taşkın ise, “Bir yol ayrımına geldik. Bu ayrımdan sonra Türkiye ya eski Türkiye olarak yola devam edecek ya da yeni Türkiye’deki temel taşları hep birlikte döşeyeceğiz. İnşallah Türkiye’nin bütün karanlık geçmişini elimizin tersiyle kenara atacağız ve istikametimizi yeni Türkiye’den tarafa çevireceğiz” ifadelerini kullandı.

AKP Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüenkci de toplantıda bir konuşma yaptı. Esas olanın birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’nin başını dik tutmak olduğunu kaydeden Bülent Tüfenkci, “Biz bazıları gibi laf üretmiyoruz, hizmet, eser üretiyoruz. Bu milletin kendisini temsil ediyoruz. ‘Siz yardım kolileri, kömür dağıtarak oy alıyorsunuz’ diyenler, bugün çıkmış ‘Biz iktidara gelirsek daha fazla kömür vereceğiz’ diyorlar. Hani buna ‘Yanlış’ diyordunuz? Biz yoksul insanımızın da, işçinin de, emeklinin de yanındayız” sözlerini kaydetti. 

HANIMINÇİFTLİĞİ TOPLANTISI..

Hanımınçiftliği'ndeki toplantıda da konuşan AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, AKP'nin milletle var olduğunu ifade ederek, "Bizim sevdamız sizlersiniz, sizlere hizmet için buradayız. İnşallah bundan sonrada hizmetlerimiz aksamadan devam edecektir" dedi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, geriye dönüp bakıldığında küçümsenmeyecek kadar büyük işler yaptıklarını söyledi. Bir taraftan 200 dönümlük yeşil alan çalışması içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Gürkan, Battalgazi'ye yakışan bir devlet hastanesi yapılacağının müjdesini verdi. 

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı'da, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin geride kalan 9 seçimin anası niteliğinde olduğunu kaydetti. Kahtalı, Türkiye'de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını belirterek, "Dünyada artık gündemi belirlenen değil, gündemi belirleyen ülke olduk. Allah'ın izniyle ve milletimizin desteğiyle Malatya'da yine parti çıkacağız" diye konuştu. 

Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar ise, AKP'nin bir parti olmadığını, milletin ve memleketin hareketi olduğunu ifade ederek, "AK Parti bizim hareketimiz. Bu bugünün hareketi değil, bu yüzyıldır başlayan bir hareket. Menderes, Özal, Erbakan ile başlayan bir hareket. Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan ve Ahmet Davutoğlu ile devam eden bir hareket. Biz bu hareketin neferleriyiz. Buraya sahip çıkacağız, kim elimizden aldıysa onlara karşı mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin de, AK Parti'nin 9 seçimdir oylarını artırarak yoluna devam ettiğini belirterek, "Bu birilerini rahatsız ediyor. Bizi Esed'e benzetmek istiyorlar. Bizi Sisi'ye benzetmek istiyorlar. Bizi, maalesef kendilerinden gördükleri bazı zümrelere uşaklık ettirmeye çalışıyorlar. Ama artık Türkiye, eski Türkiye değil. Türkiye, yeni Türkiye ve yeni Türkiye'nin mimarları, evlatları bir daha bu ülkede hiçbir zaman için çakallara yer olmadı, olmayacak" dedi. 

TÜFENKÇİ KULUNCAK'TA..

AKP Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Kuluncak ilçesinde vatandaşlarla biraraya gelen Tüfenkci, "7 Haziran seçimiyle birlikte yeni bir sıçrama ve kalkınma hamlesi yapmak istiyoruz" dedi. 

Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını Kuluncak İlçesi'nde sürdürdü. Kuluncak ilçesiinde büyük bir coşkuyla karşılanan Tüfenkci, ilçede esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlarla bir araya geldi. İlçeye bağlı mahalleleri de ziyaret eden Tüfenkci, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılanlarla, AK Parti'nin 13 yılda yaptıklarını dikkate aldığımızda her alanda 3-5 kat bu memlekete hizmet yaptık. 7 Haziran seçimleriyle de yeni bir sıçrama ve kalkınma hamlesi yapmak istiyoruz" diye konuştu.  Tüfenkci, hem tarımın çeşitlendirilmesi hem de kayısıya alan bazlı destek verme noktasında gayret göstereceklerini belirterek, bugüne kadar çiftçiye ekipman, gübre ve mazot desteği verdiklerini kaydetti.

AKP'nin hizmetleriyle ve yaptığı icraatlarla övündüğünü dile getiren Tüfenkci, AKP'nin hiçbir zaman hayal satmadığını ve seçim ekonomisi uygulamadıklarını kaydetti. Tüfenkci, "Asla popülist siyasete prim vermedik. İnsanları aldatmak için siyaset yapmadık. Yapamayacağım hiçbir şeyi vaat etmedik. AK Parti, bizzat milletin kurduğu parti. Bizim milleti aldatma gibi bir lüksümüz yok. Dolayısıyla biz milletimizle beraber yol yürümeye devam edeceğiz" dedi. 

ŞAHİN YAZIHAN'DA..

AKP Malatya 24. Dönem Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Mustafa Şahin seçim çalışmaları kapsamında gezilerini sürdürüyor. Mustafa Şahin, partililerle birlikte Yazıhan ilçesini ziyaret etti.

Şahin, “Biz 13 yıldır iktidardayız ve bu süre içerisinde sadece seçim çalışmaları için milletimizin yanına gelmedik. Millete hor bakan, onlarla bir araya gelmeyen, onların yanında olmaktan imtina eden bir anlayıştan gelmedik. Biz sizden yetkiyi aldıktan sonra görev ve sorumluluk bilinciyle çalıştık. Bugüne kadar yapılan çalışmaları ise vatandaşlarımız çok daha iyi biliyor” dedi.

İktidarın asıl görevinin milletin hayat standartlarını yükseltmek olduğunu belirten Şahin, “İktidar elindeki planları, projeleri hayata geçirmek için göreve gelir. Biz iktidara geldiğimiz süre içerisinde başta köylerimiz, il ve ilçe merkezlerimizin tümünü hizmetle yoğurduk” ifadelerini kullandı. 

Malatya’da 2 ilçe belediyesi olan Arguvan ve Hekimhan’ı kaybettiklerini kaydeden Şahin, “Hekimhan Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediyemizle uyum içerisinde çalışmıyor. Zihniyetleri, insana ve hayata bakış açıları, siyasi kültürleri, gelenekleri, duruşları tamamen farklı” şeklinde konuştu. 

Gittiği Hekimhan mahallelerinden birinde anlatılan bir olayı da aktaran Şahin, “Mahalle halkı kepçe istemiş, Hekimhan Belediyesi’nden aldıkları yanıt ise ‘Siz bize oy vermediniz, size kepçe de yok hizmet de yok’ şeklinde olmuş. Biz, oy vermeyene hizmet götürmeyen bu anlayışı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” sözlerini kaydetti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız