SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dört Bir Yana Gençlik Merkezi"

0
Güncellendi - 2016-10-07 04:15:01
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin sağlıklı ve zinde bir hayat sürmeleri, kültürel ve eğitim alanında yeteneklerini geliştirmelerine imkân sunacak Gençlik Merkezinin inşaatı hızla devam etmektedir” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Kadın Kolları Başkanı Aynur Oğuzhan ve AKP Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, Gedik Gençlik Merkezinin inşaat alanını gezerek, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’tan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

İlçe gençliği için büyük önem arz eden projenin yapımına başlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Polat, merkezin tamamlanması ile birlikte gençlerin sosyal ve eğitim alanında son derece modern bir merkezde çalışma imkânı bulacaklarını söyledi.

BAŞKAN POLAT, “GENÇLİK MERKEZİMİZ GEDİK VE ŞENTEPE MAHALLELERİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Gedik Gençlik Merkeziyle ilgili bilgiler veren Başkan Polat, “Gedik Mahallesinde yaptığımız incelemeler neticesinde buraya modern bir Gençlik Merkezi kazandırarak bölgedeki gençlerimizin ve çocuklarımızın kültürel, sportif ve eğitim alanında hizmet almalarını amaçladık. 12 dönüme yakın bir alanda 550 metrekarelik Gençlik Merkezinin inşaatına start verdik. Üç kat üzerinden inşa edilecek Gençlik Merkezimizde çok amaçlı salon, hoby salonu, kafeterya, atölye, el işi atölyesi, bilgisayar odası, etüt odası ve kütüphane bulunacak. Gençlik Merkezi Hizmet Binası dışında kalan alanı ise yeşil alan olarak değerlendirip mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Eğitim ve kültürel hizmetlere her daim öncelik tanıdıklarını sözlerine ekleyen Başkan Polat,”Gedik ve Şentepe mahallelerinde yaşayan bayanlarımızın, gençlerimizin ve çocuklarımıza yönelik eğitim ve sanatsal hizmetler sunacak Gençlik Merkezi bölgedeki ihtiyaçlara önemli ölçülerde cevap verecek şekilde tam donanımlı, modern bir tasarımla hizmete girecek. Her iki mahallemizdeki çocuk sayısının fazla olduğundan yola çıkarak, Gençlik Merkezinde TEOG sınavlarına hazırlık çalışmaları başta olmak üzere mesleki eğitim kursları açılacak. Kent Konseyi ve Esma Biltaci Kültür Merkezleri Hizmet Binasının bir benzerini yapacağız, oradaki işlevselliklerin aynısı burada da olacak. Bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete sunmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yaz sezonunda çocuklarımız burada eğitim almaya başlayacaklar. Şimdiden mahalle halkımıza bu hizmetimiz hayırlı olsun” dedi.

“YEŞİLYURT İLÇESİNİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK HİZMETLERİN ALTINA İMZA ATIYORLAR”

Yeşilyurt Belediyesinin kültürel alanlarda yaptığı hizmetleri takdirle karşıladığını ifade eden AKP  Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Yeşilyurt Belediye Başkanımızın gerçekten gayretli, heyecanlı ve istekli çalışması bizleri sevindiriyor. Bu çalışmalar neticesinde Yeşilyurt İlçesinin genelinin çehresini değiştirecek hizmetlerin altına imza atıyorlar. Önceki dönemlerde yeterli hizmetleri alamayan Gedik ve Şentepe mahallelerimiz işte bu tip yatırımlarla o günleri geride bırakıyor. AK Parti iktidarıyla beraber ne kadar geri bırakılmış bölgelerimiz varsa Büyükşehir Belediyelerimiz ve İlçe Belediyelerimiz ellerinden gelen gayreti gösterip buralara kaliteli hizmetler götürüyorlar.  Kanalın üstü ve çevre yolunun alt tarafındaki yaşam alanlarının hep ihmal edildiği söyleniyordu, ama şu anda görüyoruz ki her üç Belediyemizde bu bölgelere daha öncelik tanıyorlar. Belediyenin hizmetleri sadece alt ve üst yapı çalışmaları değildir. Sosyal, kültürel ve eğitime yönelik çalışmaların toplumun tüm kesimleriyle buluşturulması için böylesine nezih, modern binalar yaparak hizmete sunuyorlar. Bayanlarımıza, gençlerimize ve çocuklarımıza sahip olduğumuz müddetçe farklı şer odaklarına malzeme olmaktan kurtarmış oluruz. Bu hizmetler yarınlarımızı teslim edeceğimiz gençleri önemsediğimizin göstergesidir. Bir taraftan da onların elde edemedikleri imkânları bu şekilde onlara ulaştırmış olacağız. Gençlik Merkezlerinde usta ve deneyimli eğitmenlerinde görev alması, çocuklarımızın doğru yöne gitmelerine vesile oluyor. Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerimizin bu konuda hassas oldukları işte bu yatırımlarla ortaya çıkmaktadır. Diğer yatırımlarda olduğu gibi Gedik Mahallesine kazandırılacak olan Gençlik Merkezinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

İnceleme gezisine katılan Gedik Mahalle Muhtarı Abuzer Taylan ise, mahalleye kazandırılacak olan Gençlik Merkezinden dolayı Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti.

Bülten

yeşilyurt

yeşilyurt1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız