SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dört Mevsim Malatya'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:23:55
'Dört Mevsim Malatya'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği’nin öncülüğünde yürütülen Malatya Kitaplığı Projesi kapsamında, Malatya literatürüne belgesel nitelikte bir kitap daha kazandırıldı. 

Dört Mevsim Malatya adını taşıyan ve Malatya’nın sahip olduğu tarihsel, doğal ve kültürel zenginlikleri fotoğrafların yarattığı bir görsel şölen ile anlatmayı amaçlayan kitap, Malatya Ansiklopedisi’nin eğitimci-fotoğraf sanatçısı genel koordinatörü Hasan Demirbağ tarafından hazırlandı. 

Yaklaşık 250 sayfalık büyük boyutlu kitap, fotoğraf sanatçıları Hasan Demirbağ ve Turgay Kural’ın çok sayıda fotoğrafından oluşuyor. 

Hasan Demirbağ ve Turgay Kural’ın vizöründen Malatya’ya ait güzellik ve değerleri fotoğrafın evrensel dili ile anlatan Dört Mevsim Malatya kitabı, aynı zamanda Malatya’yı tanımak isteyenler için rehber niteliğinde bilgilerle de donatılmış. 

Önsözünü Malatya Valisi Vasip Şahin’in yazdığı kitap 3 bölümden oluşuyor. 1. Bölüm’de Coğrafi varlıklar, arkeolojik ve jeolojik alanlar, doğal zenginlikler, vadiler, yaylalar ve dağlar’a ait çarpıcı fotoğraflar yer alırken, 2. Bölüm’de tarihi yapılar, mabetler, türbeler, Malatya Evleri ve Malatya Çarşıları’na ait fotoğraflara yer verilmiş. Kitabın 3. Bölümü ise ağırlıklı olarak Malatya’nın ilçelerinden çekilen fotoğraflara ayrılmış.

Malatya’nın Saklı Güzellikleri 

Yılın dört mevsiminde Malatya’nın farklı güzelliklerine ışık tutan Dört Mevsim Malatya kitabını hazırlayan fotoğraf sanatçısı Hasan Demirbağ, Malatya Kitaplığı’nın en önemli parçası haline gelen Zaman Siyah-Beyaz Akarken Malatya kitabını da hazırlayan isim. 

Hasan Demirbağ Dört Mevsim Malatya kitabı için yazdığı önsözde kitabın hazırlanma amacını açıklarken “Malatya’nın sahip olduğu eşsiz güzellikleri, benzersiz özellikleri fotoğrafın evrensel dili ile anlatmaya çalıştık” diyor. Fotoğrafların çekimi planlanırken Malatya’nın coğrafi yapısı, iklimi ve bitki örtüsünün dikkate alındığını belirten Hasan Demirbağ, mümkün olduğu kadar Malatya’nın saklı kalmış mekânlarının görüntülenmesinin hedeflendiğini ifade ediyor. 

HASAN DEMİRBAĞ KİMDİR?

Malatya Kitaplığı kapsamında kısa süre önce yayımlanan Dört Mevsim Malatya kitabını hazırlayan Hasan Demirbağ, ilk ve orta öğrenimini Malatya’da tamamladı. 1989 yılında Erciyes Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinden mezun oldu.  Malatya Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda öğretmen olarak görev yapan demirbağ, resim ve fotoğrafçılık alanında çalıştı. Sanatsal çalışmaları Türkiye’nin farklı şehirlerinde sergilendi. Eserleri yurtiçi ve yurtdışı özel koleksiyonlarında yer aldı. Malatya Valiliği tarafından yürütülmekte olan Malatya Ansiklopedisi projesinde genel koordinatörlük görevini yürüten Demirbağ’ın Malatyalı Ressamlar - Medeniyetin Beşiği Malatya (Hasan Demirbağ- Fahrettin Fırat) ve Zaman Siyah Beyaz Akarken Malatya adlı eserleri Malatya Kitaplığı bünyesinde yayınlandı. Hâlen Malatya Kitaplığı Projesinde fotoğraf direktörü olarak görev yapıyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız