SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dörtyol'a İzin Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'dan Dörtyol'a gitmek için yola çıkan BDP heyeti polisin izin vermemesi nedeniyle geri dönme kararı aldı.

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde salı gecesi çıkan olayları yerinde incelemek amacıyla BDP heyeti, Diyarbakır'dan 20 araçlık konvoyla sabah erken saatlerde hareket etti. Sivil plakalı araçlarla hareket eden konvoyda BDP Genel Başkanı Demirtaş'ın isteği üzerine parti flamaları da yok. Hatay'da gergin bekleyiş sürerken Vali Celalettin Lekesiz, heyetin Dörtyol'a girişine izin verilmeyeceğini açıkladı. Dörtyol'a Ankara, Kayseri, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mersin'den gelen takviye çevik kuvvet ekipleri de önlemler aldı. Hatay girişinde uzun süre bekleyen konvoy geçişe izin çıkmayınca, geri dönme kararı aldı. BDP milletvekillerinden Ayla Akad Ata hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, geri döndüklerini doğrulayarak "Geçişe izin çıkmadı, geri dönüyoruz" dedi.

POLİS İLE MİLLETVEKİLİ TARTIŞTI

Mersinde, Hatay’ın Dörtyol İlçesi’ne gidenlerin kimlik tespitlerini yapan polislerle BDP Şunlıurfa Milletvekili İbrahim Binici arasında tartışma çıktı. Milletvekili Binici, kent çıkışında uygulama yapan polise, “Bu AKP kuşatmasıdır. Böyle yapamazsınız” diyerek çıkıştı. Görevli polis memuru ise, “Ben görevimi yapıyorum” karşılığını verdi.

Milletvekili Binici ile polis arasında yaşanan diyalog şöyle gelişti:
Binici: Bu ülkeyi kardeş kavgasına götürüyorsunuz.
Polis: Ben devletin memuruyum. Ben AKP’nin memuru değilim. Ben şunun, bunun memuru değilim. Bana ithamda bulunamazsınız.
Binici: Siz genel uygulama yaparsanız, ona amenna. Bütün araçlara uygulama yapılsın. Ama siz bana bize uygulama yapıyorsunuz.
Polis: Bizim müdürlerimiz geliyor, onlarla görüşün.
Tartışmadan sonra Binici daha sonra aracına binerek Dörtyol’a hareket etti.

Valilik yetkilileriyle görüşen BDP'liler giriş yasağının kaldırılmasını istedi. Hatay Valiliği yetkilileri ise BDP heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan konvoyun bekletildiği bölgeden ayrıldı. Bunun üzerine BDP'liler konvoyun durdurulduğu bölgede beklemeye başladılar.

07:00'DE YOLA ÇIKTILAR

Dörtyol İlçesi’nde geçen pazartesi gecesi çıkan ve salı günü de devam eden olayları yerinde incelemek amacıyla BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, Diyarbakır İl başkanı Nijad Yaruk, bazı Parti Meclisi üyeleri ve partililer sabah saat 07.00’de Diyarbakır İl binası önünde toplandı.

Tamamı özel 20 araçlık konvoy ile yola çıkan BDP heyetine, güzergah üzerinde bulunan Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nden de katılım oldu. Daha sonra Şanlıurfa’ya ulaşan BDP konvoyu, burada da partililer tarafından karşılandı. Burada da katılımların olduğu gözlenirken, BDP konvoyu Şanlıurfa çıkışındaki bir tesiste çay molası verdi.

HATAY'DA GERGİN BEKLEYİŞ

Hatay'da ise gergin bekleyiş sürüyor. Şehre giriş ve çıkışlarda kontrol yapılıyor. Şehir merkezinde sessizlik hakim. Esnafın işyerlerini açtığı ilçede Ankara, Kayseri, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Mersin'den gelen takviye çevik kuvvet ekiplerinin önlemler aldığı görüldü.

Bu arada Doğu plakalı bazı araçların sürücülerinin önlem olarak plakalarını söktüğü de görüldü.

HATAY VALİSİ: DÖRTYOL'A GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEYECEK

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, “Hassas durumu göz önünde bulundurarak Barış ve Demokrasi Partisi (BTP) heyetinin Hatay'ın Dörtyol ilçesine girmesine izin vermeyeceklerini” bildirdi.

Lekesiz, yaptığı açıklamada, ilçede gerginliğe yol açacak davranış ve hareketlerden kaçınılması gerektiğini, bunu yapmak isteyenlere izin vermeyeceklerini kaydetti.

BDP yöneticilerinin ziyaret zamanlamasını doğru bulmadıklarını ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:
“Hassas durumu göz önünde bulundurarak BDP heyetinin ilçeye girmesine izin vermeyeceğiz. Telafisi olmayan olayların önüne geçmek için herkesi sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Bu konuda ısrarcı olunması halinde güvenlik ekipleri gerekli müdahaleyi yapacaklar. Dileriz, bu hassas durumu kimse sabote etmek istemez. Kamu düzenini sağlanması ve devamı için buna asla izin vermeyeceğiz.”

DEMİRTAŞ: YAPILAN HUKUKUN ÇİĞNENMESİDİR

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Hatay’ın Dörtyol İlçesi’ne girişlerine izin verilmemesi kararına tepki göstererek, şunları söyledi:

“Bu yapılan hukukun çiğnenmesidir. Biz parti binamızın yakıldığı Dörtyol’da evleri, işyerleri yakılan insanlara destek olmak için böyle bir girişimde bulunduk. Kalabalıkla gitme gibi bir niyetimiz de yoktu. Öyle bir şey olsa, binlerce kişiyle gidebilirdik. İçişleri Bakanı ve Vali’nin bu konudaki tutumu da son derece gereksiz. Bir partinin eşbaşkanını ilçeye sokmamak, uygun bir davranış değil. Bu yaptığımız sükunetin sağlanmasına yönelik girişim. Hatay bir mozaiktir. Hatay'da böyle bir şeyin olması üzüntü verici. Hatay'da yaşanan bir provokasyondur. İçinde devletin, hükümetin olmadığı bir provokasyonun başarılı olma şansı yoktur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız