SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dostluğa Katkı Sağlayacaklar"

A- A+ PAYLAŞ
 
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu’nun da hazır bulunduğu bir programla Malatya’da öğrenimlerini sürdüren Somalili çocuklar ve öğretmenleriyle Dede Korkut Lokantası’nda biraraya geldi. 
 
Başkan Çakır, “Sivil Toplum Kuruluşlarımız gerçekten büyük bir katkıyla Somali’de yaşanan drama kayıtsız kalmayıp, oradaki kardeşlerimize destek verdiler. Oradaki öğrencileri Türkiye’ye getirerek, Türkiye’de değişik bölgelerde eğitim almalarını sağlayan Kimse Yok mu Derneğimize teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Başkan Çakır, Malatya’da da Somalili öğrencilerin Özel Rahime Batu Koleji’nde öğrenim gördüklerini anımsatarak, “Bu öğrencilerimiz gelecekte ülkemizle Somali arasında bir dostluk köprüsünü kuracaklar. Burada hem Türkçeyi öğreniyorlar, hem ülkemizin kültürünü öğreniyorlar. Hepsi de gerçekten pırıl pırıl, gelecek vaadeden gençler. Bunlar hem kendi ülkelerine hizmet ettikleri gibi hem de ülkemizle birlikte; ülkeler arasındaki dostluğun, kardeşliğin gelişmesine de büyük katkılar sağlayacaklar” şeklinde konuştu.
 
Türkiye olarak büyük bir devletin sorumluluğunu taşıdıklarını anlatan Başkan Çakır, “Somali’de yaşananlar gibi dünyadaki bu tür sıkıntılara sessiz kalmadan ilgilenecek ve bu sıkıntıların üstesinden gelecek güçteyiz. Sivil Toplum Kuruluşlarımız da artık o seviyeye geldi. Güçlü Sivil Toplum Kuruluşlarımız var. Bunu da gerçekten ülkemizin geliştiğinin, güçlendiğinin de bir göstergesi olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Çakır, Somalili öğrencileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu çocuklarımızı Malatya’da ağırlamaktan, görmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Kendilerine bir kez daha hoş geldiniz diyorum. Bütün hocalarımıza vermiş oldukları özel gayret ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü bu çocuklarımızın uyum sağlamaları Türkçeyi öğrenmeleri için özel ilgi gerekiyor. Çocuklarımıza da başarılar diliyorum” dedi.
 
Öğrencilerin 3 ay önce Malatya’ya geldiğini belirten Beşer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zeki Göçer “Malatya’da Özel Rahime Batu Lisesi’nde ağırlıklı Türkçe olmak üzere eğitimlerine başladılar ve lise 1’den sonra 2’yi, 3’ü okuyacaklar. Mezun olduktan sonra ya Türkiye’de veya kendi ülkelerinde veya üçüncü ülkelerde üniversite eğitimlerini alarak kendi ülkelerine gidip mesleklerini icra edecekler ve ülkelerine hizmet edecekler. Bu vesileyle Malatya’da ve Türkiye’de bulunmaktalar. Sağolsun Malatya Belediyemiz şahsınızda ta baştan beri, geldikleri günden itibaren her türlü ilgi ve alakayı ve desteği gösterdiler” dedi.
 
Başkan Çakır’a teşekkürlerini dile getiren Göçer, “Ben öğrenci arkadaşlarım, idareci arkadaşlarım adına desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Program sonunda Somalili öğrencilere Malatya Belediyesi’nin yayınlarından oluşan birer hediye veren Başkan Çakır’a öğrenciler adına bir buket çiçek takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız