SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Dostluğu Pekiştirmek İçin.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:52
A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza, Malatya'da çeşitli kuruluşları ziyaret ediyor.

AKP'DE..

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza, Basın Kültür Ataşesi Susan Wilson'la birlikte AKP Malatya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. 

Heyeti, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi'nin il dışında olması nedeniyle AK Parti İl Başkan Yardımcısı Murat Turgut ve Mahmut Üner Özer karşıladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yardımcısı Murat Turgut, Malatya'nın hızla gelişen bir şehir olduğunu belirterek, binlerce yıllık tarihi eserleri ve doğal güzellikleri sunan turizm kenti olduğunu, kayısısı, tekstil ağırlıklı sanayisi, dinamik ekonomisi, 750 bini aşan nüfusu, Türkiye'nin dört bir yanına açılan yolları, tarihi ve kültürel değerleriyle Doğu Anadolu'nun turizmde söz sahibi illerinden birisi olmak istediğini söyledi. Turgut, "Milletimizin verdiği güçle 2023 hedefimize azim, kararlılık ve hizmet aşkıyla yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Turgut ve Özer, Konsolos Espinoza'ya yeni atandığı görevinde de başarılar dilerken, Konsolos Espinoza ise bir bölümünü Türkçe yaptığı konuşmasında, Malatya hakkında çok güzel şeyler duyduğunu ve o yüzden kendisinin gelip görmek istediğini kaydederek, 2 ay önce atandığını, ilk olarak Malatya'yı ziyaret ettiğini, Malatya insanının çok cana yakın olduğunu söyledi. Temmuz ayında yapılacak olan kayısı festivaline fırsatı olduğunda geleceğini de belirten Espinoza, “3 yıllık görev yapacağım. Bu süre içerisinde dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı daha da pekiştirmek için çalışacağım. İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TSO'YU ZİYARET..

Espinoza, Basın Kültür Ataşesi Susan Wilson’la birlikte Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı da(MTSO) ziyaret etti. 

Ziyarette konuşan Espinoza, "Suriye’de akan kanın durması için gerekirse karşıt gruplardaki insanları da destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye’de yaşanan PKK ile mücadelede, ABD Türkiye’nin dostudur. Bugüne kadar Türkiye’nin PKK ile olan mücadelesinde hep destek olduk ve desteğimizi sürdüreceğiz. Tüm Türkiye ve bölgenin terör ve PKK’dan kurtulması için Türkiye’nin her zaman yanındayız" diyen Konsolos Espinoza, "Türkiye’de basındaki özgürlükle ilgili bazı eleştiriler var. ABD de basındaki özgürlükle ilgili endişelerini dile getirdi. Umuyoruz ki, gazeteciler özgürce çekinmeden önemli şeyleri rapor edebilecekler. Türkiye’nin herkes için adalet sözünü de benimsiyor ve bu konuda hemfikiriz" şeklinde konuştu.

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, "Türkiye’de terör belası var. Gönül ister ki, müttefiklerle dostlarla beraber bu işin üstesinden gelelim. Türkiye’nin güçlü bir ülke olmasını istemeyen güçler tarafından terörün desteklendiğini de biz biliyoruz. Kanın bir şekilde durması için müttefiklerimizin de destek vermesini istiyoruz. Türkiye büyük bir devlettir, terörün üstesinden de geleceğinden kimsenin endişesi olmasın" dedi.

Suriye’de yaşanan iç savaşa da temas eden Erkoç, “Suriye’de de akan kanın durdurulup, Suriye’de demokratik, bütün, tek parça devlet olmasını arzu ediyoruz. Bölgede istikrar ve huzur istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan Erkoç, Espinoza’ya tepside kuru kayısı hediye etti.

BELEDİYE ŞİRKETİ..

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Adana Konsolosu John L. Espinoza, Basın Kültür Ataşesi Susan Wilson'la birlikte Malatya Belediye Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı’yı ziyaret etti. 

Ziyarette Malatya’yı çok beğendiğini söyleyen Konsolos Espinoza, "Malatya’da olmaktan çok mutluyum. Malatya’nın kültürel değerleri ve önemleriyle ilgili burada ve Malatya ile nasıl daha çok alışverişte bulunabiliriz, gelecek sene Kayısı Festivali'ne ne tarz katkılarda bulunabiliriz diye konuşmak için Kültür A.Ş. müdürümüzü ziyaret ettik. Umuyorum ki gelecek sene Malatya’ya gelip Kayısı Festivalinize katılma şansı bulabilirim" ifadelerini kullandı.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı da ziyaretten duyduğu mutluluğu belirterek, "Bu anlamlı ziyarette inşallah kültürlerin kaynaşması ve buluşması adına önemli bir adım atılır. Uluslararası boyuta taşınmış olan Kayısı Festivalimizi inşallah Amerika’dan heyetin değil de heyetlerin toplu halde gelmesi, Kayısı Festivalimizi onurlandırması, bizim adımıza Malatya adına daha hayırlı sonuçlar doğuracaktır" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız