SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dostluk Konseri

A- A+ PAYLAŞ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ile Malatya Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonu ile Malatya-Elazığ Dostluk Gecesi Konseri verildi. Sabancı Kültür Merkezi’nde verilen, Malatya ve Elazığ türkülerinin söylendiği konser ilgi gördü.

Funda Kova’nın yönettiği koroda eserleri ses sanatçıları Ferahnaz Yalçın, Leyla Ayhan, Mehtap Sarıkaya, Mircan Özel, Şengül Konyalı, Emrah Uysal, Erdal Özer, Faruk Şeker, Lokman Özdemir, M. Veysel Tiryaki, Naci Sönmez ve Ruhi Baki seslendirdi.

Konserde görev alan saz sanatçıları şunlar: Jale Serap Adem ve Numan Tuncer (kanun), Kenan Çimtay (keman), Ayşe Erdal (kemençe), Ali Polattemir (ney), Kadri Alper Uzkur (tambur), Ender Şen (viyolonsel), Mehmet Demir ve Fatih Kılıç (ritim), İbrahim Ünal (Klarnet).

Konserin sunuculuğunu Şengül Konyalı yaptı.

Konseri Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Kemal Deniz, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Esnaf Sanatkârlar Odası Başkan Vekili Orhan Özbek, Motaş Genel Müdürü Hasan Alıcı, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Orhan Erdim, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Musiki Cemiyeti Başkanı Mehmet Tunçyıldırım ve Kültür Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı Yaşar Karaaslan ile davetliler izledi.

Cengiz ve Bulut’un Açıklaması

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Cengiz, böyle bir konseri düzenlemekten dolayı memnun olduklarını belirterek “İki komşu şehir Elazığ ve Malatya arasındaki dostluğu pekiştiren bu tür etkinlikleri gelecekte devam ettirmek istiyoruz. Elazığlı dostlarımız kırmayıp misafirimiz oldular, çok da güzel bir konser verdiler. Konsere yurttaşlarımız da katılım gösterdi, türkülere eşlik ettiler” dedi.

Cengiz, konserin düzenlenmesine katkı sağlayan Altın Yunus Lokantası ile Mado ve Sarı Kurdele Restorana teşekkür etti.

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Ahmet Bulut ise “Malatya’dan böyle bir davet almaktan büyük mutluluk duyduk. Konserimiz güzel geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız