SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dostluk Projemiz Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Malatyalılar Derneği Başkanı Erdal Karabağ, Malatya adına güzel projeler ürettiklerini, bundan sonra da bu projelerin devam edeceğini söyledi.

Karabağ, "Ekim ayında 'Malatya Amatör Futbolu'nun Tarihi' adlı bir sergi oluşturduk. O sergimizin ardından futbolun dışında Malatya'dan milli takıma giden güreşçilerimiz ve boksörlerimizin hayatlarını derliyoruz. Albümüz hemen hemen yarıya geldi. Bu çalışmamızı 2 - 3 ay içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.

Komşu illerle olan diyalogların artması amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden Karabağ, "Bazı komşu illerle çok güzel olan dostluklarımız sonradan bozuldu. Elazığ ile kan davası varmış gibi maçlarda kavgalar oluyor. Ben de yıllarca futbol oynadım. Elazığ'da karşılaşmalara çıktım. O arkadaşlarımız geldiğinde biz ağırlardık, biz gittiğimizde onlar bizi ağırlardı. Şimdi bu ilişkiler tümden rafa kalkmış. Hem Malatya'da bir grup hem de Elazığ'da bir grup araya düşmanlık sokmuşlar.

Elazığ'daki ve Malatya'daki eski dönemde futbol oynayan isimleri bir araya getirmek için bir projem var. Bir yemek verip, mesaj vermek istiyoruz" diye konuştu.

Karabağ, Malatya'yı tanıtan 8 DVD'lik bir belgesel hazırladıklarını ifade eden Karabağ, "Güzel bir belgesel hazırladık. Sağ olsun Ramazan Peri dostumuz her şeyini yüklendi. Malatya'yı anlatan 8 DVD'den oluşan bir Malatya belgeseli hazırladık. Malatya'nın tarih, kültür, folkloru ve tüm ilçelerin tanıtımı yer alıyor. Herkese öneriyoruz. Arzu edenler olursa derneğimizden temin edebilirler. Herkesin evinde bulunması gerekiyor. Hakikaten çok güzel bir çalışma olmuş" şeklinde konuştu.

Karabağ, bu akşam Polisevinde Malatya'nın önemli değerlerini bir araya getireceklerini de belirterek, "Türkiye'de tanınan, bilinen Türkiye'nin iş hayatına yön veren tanınmış Malatyalı isimler var. Bunlarla ilgili bir çalışma başlattık. Malatya'da Malatya'nın iş hayatına yön vermiş, toplumsal hayata katkıda bulunmuş ve siyasi hayatta öne çıkmış isimleri bir araya getirerek, onlara plaket vereceğiz. Akşam 19.30'da Polis evinde bir araya geleceğiz. Değerli misafirlerimize yöresel yemeklerden ikram edeceğiz ve plaket takdiminde bulunacağız" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız