SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dostluk ve Dayanışma Günü..'

A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Bayramı Malatya’da geniş katılımla kutlandı. Resmi Bayramlaşma töreni, bayramın birinci günü Öğretmenevi’nde gerçekleştirilirken, diğer kuruluşlar da bayramlaşma töreni yaptılar.

RESMİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİ..
Öğretmenevi'ndeki törene Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Milletvekilleri AKP’li Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin, CHP’li Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Hasan Fehmi Canan, AKP, CHP, MHP, ANAP, BBP, ESOB, TSO, ESKKK, SMMMO, Malatya Ticaret Borsası (MTB)ve Ziraat Odası’nın başkanları ile diğer Sivil Toplum örgütü yöneticileri ve çok sayıda kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri-temsilcileri katıldı.

Öğretmenevi'nde davetlileri kabul eden Vali Halil İbrahim Daşöz, güzel bir bayram gününü hep birlikte kutladıklarını belirterek, "Bayramlar hepimizin duygularını çok üst düzeye çıkaran günlerdir. Gerçekten bayramlar dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlik ile dayanışma günleridir. Bu günler daha çok mutlu olduğumuzu hissettiğimiz, çocukluğumuzu daha çok hatırladığımız günlerdir. Malatya halkının Ramazan Bayramını kutluyor ve böyle güzellikler içinde bayram günleri diliyorum" dedi.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel ise, "Hemşerilerimin bu bayramını candan kutluyorum. Kendilerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu nice bayramlar temenni ediyorum" diye konuştu.

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık da, daha güzel Ramazan aylarının geçirilmesi dileğinde bulunarak, "Mübarek Ramazan Bayramında tüm halkımıza sağlık, sıhhat ve huzur diliyorum. Bütün Dünyada, Türkiye'de ve Malatya'da kardeşliğin ve barışın hakim olmasını arzu ediyorum. Basın mensuplarının özellikle bayramını kutluyorum. Çünkü, sizler halen ailelerinizle bayramlaşmadınız. Herkesin bayramı kutlu olsun ve şehit ailelerimizin ellerinden öpüyorum. Şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. En kötü
günümüz bayramlar gibi olsun" şeklinde konuştu.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, bayramların en güzel tarafının herkesin bir araya gelmesi olduğunu vurgulayarak "Bayram günlerinde herkes bir araya gelerek, birbirleri ile olan dostluklarını pekiştiriliyor ve ilimizin güzellikleri konuşuluyor. Bayramlar mutlulukların çoğaldığı günlerdir. Mutluluklar paylaşıldıkça çoğalıyor.Bir çok yerde Müslümanlar sıkıntı içerisinde ve gönüllerince bayramlarını kutlayamıyorlar. Bir an önce onların da huzura ermelerini diliyorum" dedi.

ORTAK KUTLAMA..
Öğretmenevi’ndeki bayramlaşmadan sonra Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, MAKİAD, MOSİAD, MÜSİAD'ın düzenlediği ve TSO’nun Meclis Toplantı salonunda gerçekleşen bayramlaşma da Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın ve Milletvekillerinin yanı sıra Resmi Kurum- kuruluşlarının yöneticileri ile Meslek ve Sivil Toplum örgütlerini temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti.

TSO Başkanı Hasan Erkoç, bayramların birlik ve beraberliği pekiştirdiğini belirterek, "En mutlu olduğumuz günler bayramlardır. Herkesin birlik ve beraberlik içerisinde bir bayramı geçirmelerini diliyorum" dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise, bayramların insanları bir araya gelerek dostluk ve kardeşliklerini pekiştirdikleri en önemli unsur olduğunu belirterek "Ben bütün hemşehrilerimizin dostluk, kardeşlik ve barış ortamında nice bayramlar geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ise, esnaf temsilcileri ve Ticaret Sanayi Odası'nın bundan sonra hep birlikte bayramlarını kutlayacaklarını söyledi.

POLİSEVİ'NDE..
Polis Teşkilatı tarafından organize edilen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ve İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın yanı sıra Emniyet Amiri ve polis memurları katıldı.

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Malatya halkının Ramazan Bayramını kutladığını ifade ederek, "Vatandaşlarımıza kazasız, belasız bir bayram temenni ediyorum. Bayram anlamına uygun olarak, bayramı bayram gibi kutlamamız gerek. Bütün Malatyalıların bayramını kutluyorum" dedi.

AKP ve CHP’de
CHP il binasında gerçekleşen bayramlaşma törenine, CHP milletvekili Aslanoğlu, İlçe ve Belde belediye başkanları, İL Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, partililer ile TSO, ESKKK, ESOB, SMMMO ve bağlı odaların başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AKP’deki bayramlaşmada ise İl ve ilçe yöneticileri ile partili vatandaşlar hazır bulundu.

BELEDİYE’DE
En son bayramlaşma töreni de Malatya Belediyesi meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye başkanı Akın’ın kapıda karşıladığı konukları arasında AKP ve CHP Milletvekilleri, Kurum ve kuruluş amirleri, DP, ANAP, TSO, SMMMO, ESOB, ESKKK, MTB, Ziraat Odası, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş yeraldı.

Konuklarıyla tek tek tokalaşıp kutlamaları kabul eden Belediye Başkanı H. Cemal Akın, “Bir bayramı daha kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu heyecan ve mutluluk paylaşıldıkça daha da artıyor. Bu vesileyle Malatyalı hemşehrilerimin, milletimizin ve bütün İslam aleminin bayramını bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLAR: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız